fbpx

Αλμυρά muffins με βρώμη και τεφ

Οι νέες διατροφικές τάσεις αλλά και οι διεθνείς καταναλωτικές συνήθειες, στρέφουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε προϊόντα με λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα – ή έστω καλύτερα – λιπαρά. Επίσης η αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων για αλμυρά σνακ που μπορεί κανείς να καταναλώσει «στο πόδι», ξεφεύγοντας από τις δημοφιλείς πίτες, πίτσες, πεϊνιρλί κλπ, θα μπορούσαν να είναι τα αλμυρά κέικ.

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 320 g Αυγά
 400 g Γιαούρτι στραγγιστό
 330 g Ελαιόλαδο
 200 g Γάλα
 5 g Αλάτι
 2 g Πιπέρι
 2 g Πάπρικα γλυκιά
 800 g Αλεύρι βρώμης
 100 Αλεύρι τεφ
 40 g Baking Powder
 400 g Φέτα τριμμένη
 140 g Ελιές ροδέλες
 80 g Πελτέ
 2 g Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και το αλατοπίπερο.

2

Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης με το αλεύρι τεφ και το baking powder και τέλος τα υλικά της γέμισης (φέτα, πελτέ, ελιές, ρίγανη) ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

3

Μοιράζουμε σε φόρμες muffins, πασπαλίζουμε με σουσάμι & μαυροσούσαμο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 320 g Αυγά
 400 g Γιαούρτι στραγγιστό
 330 g Ελαιόλαδο
 200 g Γάλα
 5 g Αλάτι
 2 g Πιπέρι
 2 g Πάπρικα γλυκιά
 800 g Αλεύρι βρώμης
 100 Αλεύρι τεφ
 40 g Baking Powder
 400 g Φέτα τριμμένη
 140 g Ελιές ροδέλες
 80 g Πελτέ
 2 g Ρίγανη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και το αλατοπίπερο.

2

Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης με το αλεύρι τεφ και το baking powder και τέλος τα υλικά της γέμισης (φέτα, πελτέ, ελιές, ρίγανη) ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

3

Μοιράζουμε σε φόρμες muffins, πασπαλίζουμε με σουσάμι & μαυροσούσαμο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Αλμυρά muffins με βρώμη και τεφ

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.