fbpx

Print Options:

Αλμυρά muffins με βρώμη και τεφ

Yields1 Serving

Οι νέες διατροφικές τάσεις αλλά και οι διεθνείς καταναλωτικές συνήθειες, στρέφουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε προϊόντα με λιγότερη ζάχαρη και λιγότερα – ή έστω καλύτερα – λιπαρά. Επίσης η αναζήτηση εναλλακτικών προτάσεων για αλμυρά σνακ που μπορεί κανείς να καταναλώσει «στο πόδι», ξεφεύγοντας από τις δημοφιλείς πίτες, πίτσες, πεϊνιρλί κλπ, θα μπορούσαν να είναι τα αλμυρά κέικ.

ΥΛΙΚΑ
 320 g Αυγά
 400 g Γιαούρτι στραγγιστό
 330 g Ελαιόλαδο
 200 g Γάλα
 5 g Αλάτι
 2 g Πιπέρι
 2 g Πάπρικα γλυκιά
 800 g Αλεύρι βρώμης
 100 Αλεύρι τεφ
 40 g Baking Powder
 400 g Φέτα τριμμένη
 140 g Ελιές ροδέλες
 80 g Πελτέ
 2 g Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με το γιαούρτι, το λάδι, το γάλα και το αλατοπίπερο.

2

Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης με το αλεύρι τεφ και το baking powder και τέλος τα υλικά της γέμισης (φέτα, πελτέ, ελιές, ρίγανη) ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.

3

Μοιράζουμε σε φόρμες muffins, πασπαλίζουμε με σουσάμι & μαυροσούσαμο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.