fbpx

Print Options:

Αυγοσαλάτα με ”κόκκινη“ μαγιονέζα

Yields1 Serving

Μία νόστιμη και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σαλάτα, λόγω της παρουσίας των αυγών, των λαχανικών και των μπαχαρικών. Για ένα πλήρες γεύμα, μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί με λίγο βούτυρο και έναν φρέσκο χυμό με πορτοκάλι, καρότο και τζίντζερ.

Υλικά
 6 αυγά
 1 κ.σ κάπαρη
 ½ κόκκινη πιπεριά
 ½ μάτσο μαϊντανό
 3 κ.σ. αρακά
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
 μερικά φασολάκια στρογγυλά
 1 κ.γ. μουστάρδα ντιζόν
 2 κ.σ. μαγιονέζα
 ½ κ.γ. πάπρικα ή ταντούρι
 ½ λεμόνι
Εκτέλεση
1

Βράζουμε τα φασολάκια -όχι για πολύ ώρα, θέλουμε να κρατάνε. Τα κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε την πάπρικα ή το ταντούρι με το λεμόνι και το προσθέτουμε στην μαγιονέζα, καθώς και τη μουστάρδα. Η μαγιονέζα θέλουμε να είναι κάπως ρευστή γιατί αλλιώς θα σπάσει τα αυγά πολύ εύκολα. Οπότε μπορούμε να προσθέσουμε και άλλο λεμόνι στη μαγιονέζα ή να την αραιώσουμε με λίγο νερό.

2

Κόβουμε τα ήδη βρασμένα αυγά στα τέσσερα, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, τον αρακά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και την κάπαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τέλος, προσθέτουμε τη μαγιονέζα και ανακατεύουμε προσεκτικά.