H συνταγή είναι από τον κ. Κωνσταντίνο Γκαρνάκη, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Καρδίτσας
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις ή στον αέρα, ανάλογα με τον φούρνο σας. Διαλέγουμε ένα μεσαίο ταψί και το αλείφουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε ελαφρώς με σύρμα ή κουτάλα. Προσθέτουμε τον δυόσμο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά. Σταδιακά προσθέτουμε και το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τη θρυμματισμένη φέτα και την ενσωματώνουμε απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στο καλά λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αφήνουμε την μπατζίνα να σταθεί για 10-15 λεπτά εκτός φούρνου, ώστε να σταθεροποιηθεί πριν την κόψουμε σε κομμάτια.
0 servings