Print Options:

Cheese cake

Yields1 Serving

Το CHEESE CAKE που θα σας παρουσιάσω θα το χαρακτήριζα ένα «μεταβατικό γλυκό», που τοποθετείται ανάμεσα στο τέλος του καλοκαιριού και στην έναρξη του χειμώνα. Είναι ένα ξενόφερτο γλυκό, με απαλή, κρεμώδη και ανάλαφρη γεύση, με πινελιές τυριού και επίγευση ενός κόκκινου φρούτου ως επιστέγασμα. Να μην ξεχνάμε βέβαια και τη βάση από μπισκότο.

ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗ DIGESTIVE
 1500 g αλεύρι MZ
 500 g ολικής άλεσης
 200 g ζάχαρη κρυσταλλική
 200 g γλυκόζη
 800 g μαλακή μαργαρίνη
 200 g χυμό πορτοκάλι
 50 g ούζο
 2 g βύνη
 5 g Baking Powder
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ CHEESECAKE
 500 g κρόκοι αυγού
 1125 g σιρόπι 34 βαθμοί πυκνότητας της κλίμακας brix μετράμε με γραδόμετρο
 2500 g φυτική κρέμα
 2000 g τυρί κρέμα
 2 g βανίλια
 Ξύσμα από ένα λεμόνι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
 1 kg ώριμες φράουλες ή ώριμα κεράσια ή ώριμα βύσσινα κ.α. κόκκινα φρούτα
 250 g ζάχαρη κρυσταλλική
 1 σφηνάκι λικέρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΑΣΗ DIGESTIVE
1

O τρόπος παρασκευής του μπισκότου είναι πολύ απλός. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ για 5-8 λεπτά σε χαμηλές ταχύτητες (1η και 2η) φτάνει να μην ξεχάσουμε η μαργαρίνη να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (εκτός ψυγείου).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑ CHEESECAKE
2

Bάζουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε με το βράσιμο να πάρουμε ένα σιρόπι 120°C (καραμελόμετρο). Ταυτόχρονα χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους ώστε να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

3

Μόλις ετοιμαστεί το σιρόπι 120°C χαμηλώνω την ταχύτητα στο mixer (1η) και ρίχνω το καυτό σιρόπι 120°C αργά και σε συνεχόμενη ροή (κορδόνι) μέχρι να το απορροφήσει όλο.

4

Μέθοδος (Pata-Bob) και παστερίωση
Η μέθοδος που περιγράφω λέγεται έτσι και το καυτό σιρόπι 120 βαθμών στο καραμελόμετρο παστεριώνει το αυγό. Στη συνέχεια προσθέτω το τυρί κρέμα και ανεβάζω την ταχύτητα του mixer στη 2η ώστε να ομοιογενοποιηθεί. Προσθέτω το ξύσμα λεμόνι και λίγη βανίλια.
Τέλος προσθέτω την ελαφροχτυπημένη φυτική κρέμα, την οποία έχω προετοιμάσει και ανακατεύω απαλά με το χέρι (όπως στη Serrano). Η κρέμα μου είναι έτοιμη προς χρήση.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Πρώτα τρίβουμε τα μπισκότα μας DIGESTIVE και προσθέτουμε το ¼ του βάρους τους σε βούτυρο αγελαδινό λιωμένο. Ανακατεύουμε στο mixer και στρώνουμε σε μπολ διάφανα ή μεταλλικά τσέρκια με αντικολλητική κόλλα στη βάση και διάφανη ταινία μέσα από το τσέρκι. Προσθέτουμε την κρέμα μας και σταματάμε 1cm πριν γεμίσει το σκεύος μας.

6

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να παγώσουμε το γλυκό και να σερβίρουμε αργότερα (χρόνος διατήρησης στην κατάψυξη 30 ημέρες το λιγότερο) ή να σερβίρουμε καλύπτοντας με κόκκινο KOULI (χρόνος διατήρησης στη συντήρηση 7 ημέρες το περισσότερο).

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.