fbpx

Print Options:

Εύκολο σοκολατένιο Panettone με μείγμα Brioche Ready Mix!

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από την κ. Ιακωβόγλου Μαρία, Τεχνολόγος Τροφίμων, Κυλινδρόμυλοι Χαλκιδικής Α.Ε.
Αυτά τα Χριστούγεννα όλα γίνονται πιο εύκολα! Με σύμμαχο τους Κυλινδρόμυλους Χαλκιδικής και το Brioche Ready Mix. Το Brioche Ready Mix είναι ένα ολοκληρωμένο μίγμα για αφράτο και νόστιμο Brioche αλλά και διάφορες άλλες γλύκες και αλμυρές δημιουργίες.

ΥΛΙΚΑ
 1000 g μείγμα Brioche Ready Mix
 50 g μαγιά
 10 g κακάο
 150 g βούτυρο
 100 g κρόκοι αυγών
 550 g νερό
 130 g ιμβερτοζάχαρο ή 100 γρ. ζάχαρη
 200 g ζαχαρόπηκτα φρούτα
 200 g σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
 100 g σταγόνες μαύρης σοκολάτας
 Άρωμα πορτοκαλιού, βανίλιας και πικραμύγδαλου
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΖΥΜΗΣ
1

Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί στο ζυμωτήριο εκτός από τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας, προσθέστε τα 350γρ νερό και ζυμώστε για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα.

2

Στη συνέχεια προσθέτετε το υπόλοιπο νερό και ζυμώστε για ακόμη 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα. Έπειτα στην 2η ταχύτητα ζυμώστε για άλλα 12 λεπτά μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να γίνει λεία.

3

Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα φρούτα και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίσουμε το ζύμωμα για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα.

ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
4

Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ-ΦΟΥΣΚΩΜΑ
5

Κόψτε τη ζύμη σε 8 τεμάχια των 450 γρ. και τοποθετήστε σε φόρμες των 500γρ.

6

Τοποθετήστε τις φόρμες στη στόφα για 40-60 λεπτά στους 32οC με 70% σχετική υγρασία.

7

Βγάλτε από την στόφα το προϊόν και αφήστε το σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 10 λεπτά έπειτα χαράξτε με ξυράφι έναν σταυρό και προσθέστε ένα μικρό κομμάτι βούτυρο στο κέντρο.

ΨΗΣΙΜΟ
8

Σε αερόφουρνο: 35-40 λεπτά στους 165-170ο C

9

Σε ταμπανωτό φούρνο: 40-45 λεπτά στους 170 -180ο C

10

Βγάλτε τα Panettone από το φούρνο και κρεμάστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.