Print Options:

Μille Feuilles με Σαντιγί και Compote Βατόμουρο-Φράουλα

Yields1 Serving

Η συνταγή ειναι από τη Γεωργία Τσαμπάνη, Head Pastry Chef, Madame Fraise

Compote Βατόμουρο - Φράουλα
 250 g Βατόμουρα
 250 g Φράουλες φρέσκες εποχής
 Πηκτίνη NH 10
 300 g Ζάχαρη
 50 g Λεμόνι χυμό
Σφολιάτα (για 10 τεμ .)
 100 g Αλεύρι 45%
 100 g Αλεύρι 55% 100
 500 g Βούτυρο
 525 g Αλεύρι 45%
 150 g Βούτυρο 30°C
 20 g Ανθός αλατιού
 200 g Νερό 30°C
Σαντιγί Βατόμουρο - Φράουλα
 250 g Κρέμα γάλακτος
 10 g Τριμολίνη
 1 stick Βανίλια
 6 g Ζελατίνη πούδρα
 30 g Νερό
 120 g Ivoire
 440 g Κρέμα γάλακτος
 800 g Compote Βατόμουρο / Φράουλα
Compote Βατόμουρο - Φράουλα
1

Τοποθετούμε τα βατόμουρα και τις φράουλες ψιλοκομμένες σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι τους 40°C. Προσθέτουμε τη ζάχαρη με την πηκτίνη, αφού πρώτα τις έχουμε ανακατέψει καλά.

2

Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για 3-4 λεπτά μαζί με την πηκτίνη, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι.

Σφολιάτα (για 10 τεμ.)
3

Βάζουμε στο μίξερ με φτερό τα πρώτα τρία υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να μη βλέπουμε άλλα κομμάτια βουτύρου στο μίγμα μας. Αφήνουμε στο ψυγείο.

4

Σε άλλο κάδο βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με γάντζο. Πραγματοποιούμε ανάποδη σφολιάτα βάζοντας στο δίπλωμα τη ζύμη βουτύρου στην εξωτερική πλευρά της σφολιάτας.

5

Κάνουμε τρεις διπλές βόλτες και ανοίγουμε στα 10χιλ. Κόβουμε λωρίδες με 17εκ. μήκος και 6εκ. πλάτος και ψήνουμε για 1 ώρα στους 145°C.

Σαντιγί Βατόμουρο - Φράουλα
6

Ενώνουμε το κρύο νερό με την πούδρα ζελατίνης και αφήνουμε 10 λεπτά να γίνει μια μάζα.

7

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος, την τριμολίνη, τη βανίλια και τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε στο μείγμα τη ζελατίνη και κάνουμε ganache με τη λευκή σοκολάτα.

8

Τέλος, προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός.

9

Αφήνουμε ένα βράδυ στο ψυγείο.

10

Αφρατεύουμε τη κρέμα με την compote με σύρμα στο μίξερ.

Μοντάρισμα
11

Τρυπάμε τη σφολιάτα μας από την επάνω πλευρά και γεμίζουμε εναλλάξ με κρέμα και compote. Γαρνίρουμε με κορνέ saint honore.

12

Βάζουμε λίγη μαρμελάδα στα κενά και 2 φρέσκα βατόμουρα.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.