fbpx

Print Options:

Παραδοσιακό Πηλιορείτικο τυρόψωμο

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από τον κ. Κώστα Τσουράπα, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Βόλου

ΥΛΙΚΑ
 14100 g αλεύρι 70% δυνατό
 300 g αλάτι
 440 g ζάχαρη
 7400 g λάδι (ηλιέλαιο)
 440 g μαγιά (χελιδόνι)
 8800 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Τα ζυμώνουμε όλα μαζί εκτός από τη μαγιά και 800 γρ. νερό
στην αργή ταχύτητα για 4 λεπτά.

2

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη μαγιά και το υπόλοιπο νερό λίγο λίγο.

3

Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, ανακατεύουμε στην γρήγορη ταχύτητα για πέντε λεπτά.

4

Τελευταίο βήμα, βάζουμε την αργή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα
και ρίχνουμε το τυρί (τρίμμα) σε ποσότητα 20% επί του ζυμαριού.