fbpx

Print Options:

Ψωμί γλυκό προζυμένιο με χυμό βύσινο και σταφίδες

ΥΛΙΚΑ
 500 g αλεύρι μαλακό 70%
 500 g αλεύρι κίτρινο τ. «Μ»
 400 g προζύμι
 25 g αλάτι
 5 g μαγιά
 300 g νερό
 200 g βύσινο
 200 g σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από τις σταφίδες, για 10’στην αργή ταχύτητα και 5’ στη γρήγορη. Τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες.

2

Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 90’ περίπου, το πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα, το τοποθετούμε στη στόφα για ακόμα 40’ και φουρνίζουμε στους 240οC για 55’ περίπου.