Η συνταγή είναι από τον Νίκο Ρούσσο – Ζαχαροπλαστείο "Το Σπιτικό της Αγνής»
Η φραγκοτυρόπιτα είναι ένα γλυκό με βαθιές ρίζες στην καθολική παράδοση της Σύρου. Ανήκει στα αγαπημένα τοπικά εδέσματα και αντιπροσωπεύει ιδανικά τη νησιώτικη αντίληψη για τα επιδόρπια: δεν είναι υπερβολικά γλυκιά, σέβεται την εποχικότητα και λειτουργεί ως πρόταση φιλοξενίας ή ως καθημερινό γλύκισμα σε μικρές ποσότητες. Το αποτέλεσμα είναι ανάλαφρο και ντελικάτο!
Συγκεντρώνουμε τα υλικά μας. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με ένα σύρμα χειρός ή μίξερ, έως ότου ομογενοποιηθεί το μίγμα. Δεν το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°-170° για 50’ – 60’.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10’.
Περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μέλι. Αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να απορροφηθεί. Προσθέτουμε λίγο σουσάμι. Χαράζουμε προσεκτικά σε κομμάτια. Μπορεί να σερβιριστεί και ζεστή και κρύα. Ενδείκνυται να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Αποθηκεύεται 5 – 6 μέρες στο ψυγείο.
0 servings