Print Options:

Τάρτα αχλαδιού

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από την Ντάρια Περεβέρζεβα, Pastry Chef, Καθηγήτρια Ζαχαροπλαστικής, La Chef Levi

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
 55 g βούτυρο
 30 g ζάχαρη άχνη
 7 g ζάχαρη muscovado
 23 g πούδρα πεκάν
 1 g αλάτι
 105 g αλεύρι μαλακό
 20 g αυγό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ
 3 μεσαία αχλάδια
 60 g ζάχαρη
 15 g βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ
1

Στον κάδο του μίξερ με φτερό δουλεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη, τη ζάχαρη muscovado, το αλάτι και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αυγό.

2

Έπειτα προσθέτουμε την πούδρα πεκάν και τέλος όλο το αλεύρι.

3

Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.

4

Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες πάχους 2 mm και κόβουμε με το τσέρκι σε σχήμα δάκρυ (το ίδιο στο οποίο θα ψήσουμε τα αχλάδια), στο κέντρο του οποίου κόβουμε το κέντρο με ένα στρογγυλό κουπάτ.

5

Τρυπάμε προσεκτικά με ένα λεπτό πιρουνάκι και τοποθετούμε τη ζύμη στην κατάψυξη για 10 λεπτά.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10-12 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

7

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΧΛΑΔΙΑ
8

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια κατά μήκος σε 6 κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο και βάζουμε τα κομμένα αχλάδια μέσα και τα ανακατεύουμε καλά με τη ζάχαρη της συνταγής και κάνουμε μια στεγνή καραμέλα.

9

Μέσα σε ένα τσέρκι σε σχήμα σαν δάκρυ (το οποίο έχουμε "ντύσει" από κάτω με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο), βάζουμε την καραμέλα και από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τα κομμένα αχλάδια. 

10

Σκεπάζουμε το τσέρκι με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα αχλάδια σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο από πάνω και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά στους 165°C.

11

Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
12

Αφαιρούμε το αχλάδι προσεκτικά από το τσέρκι και με ένα πινέλο
το περνάμε με ουδέτερο ζελέ αρωματισμένο και χρωματισμένο με ιβίσκο.

13

Τοποθετούμε το ψημένο αχλάδι ανάμεσα σε δύο μπισκότα, σαν σάντουιτς.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.