Print Options:

Το αυθεντικό ιταλικό πανετόνε

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από την Olympic Foods

Με την χαρακτηριστική κυψέλωση, την βελούδινη υφή τής ζύμης που λιώνει στο στόμα, τα πλούσια αρώματα και την διατηρησιμότητα του παραδοσιακού πανετόνε. Με φυσικό προζύμι σε σκόνη, προσεκτικά επιλεγμένα άλευρα κορυφαίας ποιότητας και με την σφραγίδα της AB MAURI, που γνωρίζει το αυθεντικό πανετόνε καλύτερα απ΄ όλους.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ με BIMIX PANETTONE Διαδικασία 5 ωρών (διατηρησιμότητα σε συσκευασία 10 ημέρες)
 1000 g Bimix Πανετόνε
 300 g Αλεύρι super
 450 g Νερό
 400 g Βούτυρο
 270 g Ζάχαρη
 250 g Κρόκοι αυγού
 70 g Ιμβερτοζάχαρο
 80 g Νωπή μαγιά (ή 50 γρ. Χρυσή μαγιά για γλυκά ζυμάρια)
 Σύνολο: 2820 γρ.
ΠΑΝΕΤΟΝΕ με BIMIX PANETTONE Διαδικασία 8 ωρών (διατηρησιμότητα σε συσκευασία 30 ημέρες)
Υλικά προζυμιού
 1000 g BIMIX ΠΑΝΕΤΟΝΕ
 450 g Νερό
 200 g Βούτυρο
 100 g Κρόκοι αυγού
 35 g Νωπή μαγιά (ή 20 γρ. Χρυσή μαγιά για γλυκά ζυμάρια)
 Σύνολο: 1785 γρ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΖΥΜΑΡΙ
 1785 g Προζύμι
 300 g Αλεύρι super
 200 g Βούτυρο
 300 g Ζάχαρη
 150 g Κρόκοι αυγού
 30 g Ιμβερτοζάχαρο
 700 g Κύβοι φρούτου & σταφίδες
 Σύνολο: 3465 γρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΕΤΟΝΕ με BIMIX PANETTONE Διαδικασία 5 ωρών (διατηρησιμότητα σε συσκευασία 10 ημέρες)
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο και τους κρόκους, για 1’ στην πρώτη ταχύτητα και 8-10’ στη δεύτερη μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το βούτυρο σε κομμάτια και συνεχίζουμε για 5’ περίπου.

2

Συνεχίζουμε προσθέτοντας τους κρόκους και ζυμώνουμε μέχρι η μάζα να είναι ομοιογενής. Τελειώνουμε προσθέτοντας: 700 γρ. σταφίδες και ζαχαρωμένη φλούδα εσπεριδοειδών Θερμοκρασία ζύμης: 25-28°C.

3

Τοποθετούμε τη ζύμη στις κατάλληλες φόρμες και στοφάρουμε για 3-4 ώρες στους 30°C με 70-80% υγρασία. Στην συνέχεια αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε με υλικά της αρεσκείας μας (π.χ. ζάχαρη σε κόκκους).

4

Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50-55’ (τεμάχια των 750γρ). Τα τελευταία 10’ ανοίγουμε το τάμπερ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΝΕΤΟΝΕ με BIMIX PANETTONE Διαδικασία 8 ωρών (διατηρησιμότητα σε συσκευασία 30 ημέρες)
5

Ζυμώνουμε το προζύμι με το αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ζυμώνουμε στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.

6

Συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας τους κρόκους μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο και ομοιογενές ξανά. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το βούτυρο και τέλος τους κύβους φρούτων και τις σταφίδες.

7

Θερμοκρασία ζύμης 25-28°C. Βάζουμε το ζυμάρι στη στόφα για 30-40’ στους 27-30°C. Κόβουμε στο επιθυμητό βάρος και σχηματίζουμε μπάλες.

8

Τοποθετούμε στις φόρμες και στοφάρουμε για 3 ώρες στους 27-30°C με 70-80% υγρασία. Στην συνέχεια αλείφουμε με αυγό και διακοσμούμε με υλικά της αρεσκείας μας (π.χ. ζάχαρη σε κόκκους).

9

Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 50-55 λεπτά (τεμάχια των 750 γρ.). Τα τελευταία 10 λεπτά ανοίγουμε το τάμπερ.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.