H συνταγή είναι από τον κ. Παναγιώτη Τσιάβο, GELATO CHEF & CONSULTANT
Μια δημιουργική εκδοχή της κλασικής βανίλιας. Η φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης Fernoir αναδεικνύεται με ένα έντονο ripple από φράουλα και βαλσαμικό, προσφέροντας ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και τη δροσερή οξύτητα.
Αναμιγνύετε τα υλικά της βάσης, κάνετε παστερίωση στους 65°C και αφήνετε σε ωρίμανση 12 ώρες.
Σουρώνετε τους λοβούς βανίλιας και χτυπάτε ξανά πριν την παραγωγή.
Μαγειρεύετε τις φράουλες με ζάχαρη και γλυκόζη μέχρι να δέσουν. Εκτός φωτιάς προσθέτετε το βαλσαμικό.
Κατά την εξαγωγή του gelato, περνάτε στρώσεις ripple φράουλας.
Συνολικά στερεά: ~34%
Λιπαρά: ~7,5%
POD: 16,8%
PAC: 24,5
0 servings