Print Options:

Βανίλια Μαδαγασκάρης Fernoir με ripple φράουλα & balsamico

Yields1 Serving

H συνταγή είναι από τον κ. Παναγιώτη Τσιάβο, GELATO CHEF & CONSULTANT

Μια δημιουργική εκδοχή της κλασικής βανίλιας. Η φυσική βανίλια Μαδαγασκάρης Fernoir αναδεικνύεται με ένα έντονο ripple από φράουλα και βαλσαμικό, προσφέροντας ισορροπία ανάμεσα στη γλυκύτητα και τη δροσερή οξύτητα.

υλικα (για 1 κιλο gelato)
 655 g Γάλα πλήρες 4,1%
 140 g Κρέμα γάλακτος 35%
 145 g Ζάχαρη
 32 g Σκόνη γάλακτος αποβουτυρωμένο
 35 g Δεξτρόζη
 4 g Φυτικές ίνες (fibericecream)
 10 g Φυτικές ίνες υγρή μορφή (L’ essenza)
 12 g Πρωτείνες (emulsifiber)
 2 λοβοί Βανίλια Μαδαγασκάρης Fernoir
Για το ripple
 1000 g Φράουλες
 300 g Ζάχαρη
 100 g Γλυκόζη
 25 g Βαλσαμικό ξίδι (2,5% επί βάρους)
εκτελεση
1

Αναμιγνύετε τα υλικά της βάσης, κάνετε παστερίωση στους 65°C και αφήνετε σε ωρίμανση 12 ώρες.

2

Σουρώνετε τους λοβούς βανίλιας και χτυπάτε ξανά πριν την παραγωγή.

Για το ripple
3

Μαγειρεύετε τις φράουλες με ζάχαρη και γλυκόζη μέχρι να δέσουν. Εκτός φωτιάς προσθέτετε το βαλσαμικό.

4

Κατά την εξαγωγή του gelato, περνάτε στρώσεις ripple φράουλας.

Τεχνικά στοιχεία
5

Συνολικά στερεά: ~34% 

Λιπαρά: ~7,5% 

POD: 16,8% 

PAC: 24,5

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.