fbpx

Print Options:

Vegan Crunchy Caramel

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από τον κ. Τάσο Συντελή, Pastry Chef ARTIZAN

Crumble Αμυγδάλου
 200 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 200 g Καστανή Ζάχαρη
 200 g Πούδρα Αμυγδάλου
 200 g ΦΡΕΣΚΟ μαργαρίνη
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
 1000 g MEISTER VANILLEKREM VEGAN
 400 g Νερό
Mousse Caramel
 700 g MEISTER VANILLEKREM VEGAN (έτοιμη)
 120 g CARAMEL GELDUE
 600 g PATI VEGAN (σε σαντιγί)
Crumble Αμυγδάλου
1

Βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και την πούδρα να ανακατευτούν όλα μαζί στο μίξερ με το φτερό και μετά προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Χτυπάμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Κρυώνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες σκεπασμένη με μεμβράνη. Τρίβουμε τη ζύμη σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε στους 170°C για 25-30 λεπτά.

Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
2

Αναμιγνύουμε τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα για 3 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.

Mousse Caramel
3

Στη κρέμα ζαχαροπλαστικής προσθέτουμε τη πάστα Caramel και ενσωματώνουμε καλά. Τέλος, αφρατεύουμε με τη Pati Vegan χτυπημένη σε σαντιγί.

Μοντάρισμα
4

Σε ένα ποτηράκι της επιλογής μας, τοποθετούμε το crumble αμυγδάλου στη βάση με μια παλέτα περνάμε ρίπλα Caramel στα τοιχώματα του. Στη συνέχεια βάζουμε το mousse caramel με σακούλα μέχρι τη μέση. Βάζουμε λίγη ρίπλα Caramel ακόμα και κλείνουμε το ποτηράκι με mousse caramel. Τελειώνουμε με Royal mirroir caramel. Προαιρετικά, βάζουμε το ντεκόρ της
αρεσκείας μας.