Print Options:

White Hazelnut & Caramel Tart

Yields1 Serving

aπό τον Παναγιώτη Παυλίδη, Pastry Chef Consultant ΑΦΟΙ ΛΑΟΥΔΗ ΑΕΒΕ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ WHITE HAZELNUT
 160 g Γάλα πλήρες 3,5%
 20 g Gelee Dessert DFG
 160 g Sinfonia White Hazelnut (36/38) IRCA
 100 Nocciolata Bianca IRCA
 300 g Κρέμα γάλακτος UHT 35% Selection CORMAN (ημίρρευστη)
 740 g Συνολικό βάρος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ MONTEE GANACHE ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
 135 g Κρέμα γάλακτος UHT 35% Selection CORMAN
 15 g Γλυκόζη
 15 g Ιμβερτοζάχαρο
 180 g Sinfonia Milk 38% (38/40) IRCA
 300 g Κρέμα γάλακτος UHT 35% Selection CORMAN (ημίρρευστη)
 645 g Συνολικό βάρος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ WHITE HAZELNUT
1

Φέρνουμε το γάλα σε σημείο βρασμού.

2

Προσθέτουμε το Gellee Dessert και ανακατεύουμε καλά.

3

Προσθέτουμε το μίγμα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι αυτή να λιώσει.

4

Ενσωματώνουμε την Nocciolata Bianca και ομογενοποιούμε.

5

Αφήνουμε το μίγμα να πέσει στους 35°C βαθμούς και προσθέτουμε την ημίρρευστη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας ελαφρά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ MONTEE GANACHE ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
6

Φέρνουμε σε βρασμό τα 135 γρ. της κρέμας γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη και το ιμβερτοζάχαρο.

7

Προσθέτουμε όλο το μίγμα στην σοκολάτα. Ομογενοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει μέχρι τους 35°C βαθμούς.

8

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 300 γρ. της κρέμας γάλακτος σε ημίρρευστη μορφή και βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο για μια μέρα.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
9

Σε ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΗ 95χ33 χιλ. FB τοποθετούμε μια λεπτή στρώση PRALIN DELICRISP CLASSIC IRCA και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 15’ λεπτά. Γεμίζουμε τις τάρτες με τη Μους White Hazelnut και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη.

10

Χτυπάμε στο μίξερ το Montee Ganache (το οποίο έχουμε αφήσει για μια μέρα στο ψυγείο) μέχρι να αφρατέψει. Γαρνίρουμε την τάρτα με Montee Ganache και TOFFEE D’OR CARAMEL IRCA χρησιμοποιώντας κορνέ. Τέλος διακοσμούμε με βρώσιμα διακοσμητικά σοκολάτας BUTTON GOLD DOBLA.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.