Print Options:

Χριστουγεννιάτικος Κορμός

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από την ΑΚΤΙΝΑ Α.Ε.
Υποδεχτείτε τη γιορτινή περίοδο με συνταγές βασισμένες στο κάστανο, τον αγαπημένο χειμωνιάτικο καρπό που δεν μπορεί να λείπει από καμία χριστουγεννιάτικη βιτρίνα, επιλέγοντας από τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων του, που προσφέρει η ΑΚΤΙΝΑ. Εκτός από Ολόκληρο Κάστανο, διατίθεται και σε μορφή κρέμας, πουρέ και τρίμματος.»

Moist Cake Βανίλια
 1000 g Akticake Moist (κωδ.: 9004)
 300 g Λάδι
 220 g Νερό
 400 g Αυγά
 40 g Marron glacé Aromitalia (κωδ.: 15251)
Πατέ Κάστανο
 600 g Κάστανο Πουρέ ΑΚΤΙΝΑ (κωδ.: 11211)
 400 g Κρέμα Γάλακτος 35%
 100 g Fond Gold (κωδ.: 9121)
 200 g Νερό
Mousse Σοκολάτας Υγείας
 250 g Κουβερτούρα Golden Line (κωδ.: 5997)
 250 g Κρέμα Γάλακτος 35%
Fond
 350 g Κρέμα Γάλακτος 35%
 100 g Νερό
 70 g Fond Gold (κωδ.: 9121)
Moist Cake Βανίλια
1

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ για 4 λεπτά στην μεσαία ταχύτητα με το φτερό. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 8 λεπτά περίπου στους 190 °C.

Πατέ Κάστανο
2

Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το Fond Gold με το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Σε μια άλλη μπασίνα με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός ανακατεύουμε τον πουρέ με την κρέμα γάλακτος 35%. Στη συνέχεια ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με τον πουρέ και το Fond Gold. Σερβίρουμε σε μια φόρμα σιλικόνης και το τοποθετούμε στη κατάψυξη.

Mousse Σοκολάτας Υγείας
3

Για το Fond Gold σε μια λεκάνη βάζουμε 70 gr μίγμα, 100 gr νερό και ανακατεύουμε καλά. Συμπληρώνουμε 350 gr κρέμα γάλακτος 35% μισοχτυπημένη. Φτιάχνουμε μια ganache ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη σοκολάτα υγείας σε κουμπιά. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα. Στη συνέχεια μέσα στο έτοιμο μίγμα ρίχνουμε σιγά σιγά την ganache και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
4

Σε ένα σκεύος αλουμινίου με σχήμα κορμού, προσθέτουμε την mousse σοκολάτας υγείας και το αφήνουμε να παγώσει στη κατάψυξη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πατέ κάστανο στην μέση του σκεύους και συμπληρώνουμε με την mousse γάλακτος. Τέλος, κλείνουμε με Moist Cake Vanilla και βάζουμε το σκεύος να παγώσει. Αφού παγώσει επικαλύπτουμε με glacage gianduja και διακοσμούμε.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.