fbpx

Print Options:

Ελιόψωμο

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από την κ. Αστέρω Στρατάκη, Astérisque

ΥΛΙΚΑ
 450 g αλεύρι χωρίς γλουτένη
 10 g ξηρή μαγιά
 3 g αλάτι
 300 g χλιαρό νερό
 100 g ελιά ροδέλα
 3 g ξανθάνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στον κάδο του μίξερ με γάντζο βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ξανθάνη

2

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και στη συνέχεια ανακατεύουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.

3

Μόλις φουσκώσει, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για να γίνει εάν ζυμάρι και στο τέλος την ελιά ροδέλα.

4

Κόβουμε σε 4 φυτίλια των 200 γρ. και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους.

5

Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 30 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.