fbpx

Ελιόψωμο

Η συνταγή είναι από την κ. Αστέρω Στρατάκη, Astérisque

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 450 g αλεύρι χωρίς γλουτένη
 10 g ξηρή μαγιά
 3 g αλάτι
 300 g χλιαρό νερό
 100 g ελιά ροδέλα
 3 g ξανθάνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στον κάδο του μίξερ με γάντζο βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ξανθάνη

2

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και στη συνέχεια ανακατεύουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.

3

Μόλις φουσκώσει, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για να γίνει εάν ζυμάρι και στο τέλος την ελιά ροδέλα.

4

Κόβουμε σε 4 φυτίλια των 200 γρ. και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους.

5

Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 30 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 450 g αλεύρι χωρίς γλουτένη
 10 g ξηρή μαγιά
 3 g αλάτι
 300 g χλιαρό νερό
 100 g ελιά ροδέλα
 3 g ξανθάνη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Στον κάδο του μίξερ με γάντζο βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και την ξανθάνη

2

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και στη συνέχεια ανακατεύουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.

3

Μόλις φουσκώσει, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί για να γίνει εάν ζυμάρι και στο τέλος την ελιά ροδέλα.

4

Κόβουμε σε 4 φυτίλια των 200 γρ. και αφήνουμε να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιάσουν τον όγκο τους.

5

Έπειτα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, για 30 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Ελιόψωμο

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.