fbpx

Print Options:

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από τον κ. Θεόδωρο Τσουκαλά, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Αρκαδίας

ΥΛΙΚΑ
 1000 g βούτυρο από γάλα αιγοπρόβειο
 500 g μαργαρίνη
 420 g ζάχαρη άχνη
 3000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής 
 5 g μπέικιν πάουντερ 
 200 g αμύγδαλα καβουρντισμένα
 Ένα μικρό φλυτζάνι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, την μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά να αφρατέψει.

2

Μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κονιάκ και ανακατεύουμε σιγά σιγά.

3

Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Μορφοποίηση και ψήσιμο στους 180°C για 20 λεπτά.

4

Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ραντίζουμε με ανθόνερο και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω.