fbpx

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Η συνταγή είναι από τον κ. Θεόδωρο Τσουκαλά, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Αρκαδίας

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 1000 g βούτυρο από γάλα αιγοπρόβειο
 500 g μαργαρίνη
 420 g ζάχαρη άχνη
 3000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής 
 5 g μπέικιν πάουντερ 
 200 g αμύγδαλα καβουρντισμένα
 Ένα μικρό φλυτζάνι κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, την μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά να αφρατέψει.

2

Μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κονιάκ και ανακατεύουμε σιγά σιγά.

3

Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Μορφοποίηση και ψήσιμο στους 180°C για 20 λεπτά.

4

Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ραντίζουμε με ανθόνερο και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 1000 g βούτυρο από γάλα αιγοπρόβειο
 500 g μαργαρίνη
 420 g ζάχαρη άχνη
 3000 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής 
 5 g μπέικιν πάουντερ 
 200 g αμύγδαλα καβουρντισμένα
 Ένα μικρό φλυτζάνι κονιάκ

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Χτυπάμε με το σύρμα το βούτυρο, την μαργαρίνη και την ζάχαρη άχνη για 20 λεπτά να αφρατέψει.

2

Μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κονιάκ και ανακατεύουμε σιγά σιγά.

3

Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Μορφοποίηση και ψήσιμο στους 180°C για 20 λεπτά.

4

Αφήνουμε να κρυώσουν και μετά ραντίζουμε με ανθόνερο και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη από πάνω.

Κουραμπιέδες αμυγδάλου

Τελευταίες συνταγές

By Διαμαντής Παπαπαναγής
By Fresh Bakery Team
By Νικόλας Παρασκευάς

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.