fbpx

Print Options:

Μάφιν από σιμιγδάλι

Yields1 Serving

ΥΛΙΚΑ
 50 g Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 220 g Σιμιγδάλι ψιλό
 10 g Μπέικιν πάουντερ
 50 g Φυτικό λίπος
 100 g Αυγά
 250 g Γάλα
 15 g Ζάχαρη
 6 g Αλάτι
 3 g Γλυκάνισο
 Βούτυρο για επάλειψη στα φορμάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφού αλείψουμε τα φορμάκια με βούτυρο, βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.

2

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξει προθερμαίνοντας το φούρνο στους 220°C.

3

Μετά ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το γλυκάνισο και τη ζάχαρη στο μείγμα του σιμιγδαλιού.

4

Επίσης, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και το ανακατεύουμε.

5

Φορμάρουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.