fbpx

Μάφιν από σιμιγδάλι

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 50 g Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 220 g Σιμιγδάλι ψιλό
 10 g Μπέικιν πάουντερ
 50 g Φυτικό λίπος
 100 g Αυγά
 250 g Γάλα
 15 g Ζάχαρη
 6 g Αλάτι
 3 g Γλυκάνισο
 Βούτυρο για επάλειψη στα φορμάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφού αλείψουμε τα φορμάκια με βούτυρο, βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.

2

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξει προθερμαίνοντας το φούρνο στους 220°C.

3

Μετά ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το γλυκάνισο και τη ζάχαρη στο μείγμα του σιμιγδαλιού.

4

Επίσης, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και το ανακατεύουμε.

5

Φορμάρουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 50 g Αλεύρι ζαχαροπλαστικής
 220 g Σιμιγδάλι ψιλό
 10 g Μπέικιν πάουντερ
 50 g Φυτικό λίπος
 100 g Αυγά
 250 g Γάλα
 15 g Ζάχαρη
 6 g Αλάτι
 3 g Γλυκάνισο
 Βούτυρο για επάλειψη στα φορμάκια

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Αφού αλείψουμε τα φορμάκια με βούτυρο, βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι.

2

Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά να τραβήξει προθερμαίνοντας το φούρνο στους 220°C.

3

Μετά ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το γλυκάνισο και τη ζάχαρη στο μείγμα του σιμιγδαλιού.

4

Επίσης, προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και το ανακατεύουμε.

5

Φορμάρουμε τη ζύμη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Notes

Μάφιν από σιμιγδάλι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.