Print Options:

Πάβλοβα

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από τον Pastry Chef, Αλέξανδρο Παυλώβ

Μαρέγκα
 400 g ασπράδι
 800 g ζάχαρη
 1 πρέζα ξινό
 Αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο
Κρέμα
 500 g γάλα
 Βανίλια στικ
 50 g ζάχαρη
 110 g κρόκο
 50 g ζάχαρη άχνη
 55 g άμυλο (νισεστέ)
 20 g βούτυρο
Σάλτσα κόκκινων φρούτων
 150 g πουρέ κατεψυγμένων φρούτων του δάσους
 40 g ζάχαρη
 2 g πηκτίνη
Μαρέγκα
1

Ανακατεύουμε το ασπράδι με τη ζάχαρη, ζεσταίνουμε το μείγμα σε μπεν μαρί, μέχρι να φτάσει στους 55 βαθμούς, και αφρατεύουμε. Φορμάρουμε τη μαρέγκα σε σχήματα και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για 1,5 ώρα. Αφήνουμε την ψημένη μαρέγκα να κρυώσει και είναι έτοιμη.

Κρέμα
2

Ζεσταίνουμε το γάλα με το στικ βανίλιας και την πρώτη ζάχαρη. Ομογενοποιούμε τον κρόκο, το άμυλο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και μόλις ζεσταθεί το μείγμα του γάλακτος προσθέτουμε το νισεστέ και αφού ανακατέψουμε ελαφρά το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε δυναμικά μέχρι να σφίξει η κρέμα.

3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τελευταίο το βούτυρο. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά την αφρατεύουμε στο μίξερ για να χρησιμοποιήσουμε την ποσότητα που χρειάζεται πάνω στη βάση της μαρέγκας που έχουμε ψήσει.

Σάλτσα κόκκινων φρούτων
4

Ζεσταίνουμε τον πουρέ φρούτων μαζί με τη ζάχαρη. Στους 50 βαθμούς προσθέτω την πηκτίνη με μία κουταλιά ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι βρασμό.

Φρέσκα φρούτα για διακόσμηση
5

Κόβουμε τα φρούτα, φράουλα, σμέουρα, μύρτιλα και τοποθετούμε πάνω από την κρέμα μαζί με τη σάλτσα φρούτων.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.