fbpx

Print Options:

Ψωμί Χαλκίδας

Yields1 Serving

Η συνταγή είναι από τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Ευβοίας

ΥΛΙΚΑ
 5000 g αλεύρι κίτρινο ψιλό
 100 g αλάτι
 80 g μαγιά
 350 g προζύμι βασιλικού (προαιρετικά)
 150 g ελαιόλαδο
 3300 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια στρωτή ζύμη (περίπου 15 λεπτά).

2

Στην συνέχεια, ξεκουράζουμε την ζύμη για 30 λεπτά.

3

Έπειτα, μορφοποιούμε στα επιθυμητά μεγέθη και περιμένουμε να ωριμάσει.

4

Χαράζουμε με κοφτερό ξυράφι για να «σκάσει» το ψωμί ομοιόμορφα ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να είναι στεγνό.