fbpx

Ψωμί Χαλκίδας

Η συνταγή είναι από τον κ. Γιάννη Παπαθανασίου, Πρόεδρο Σωματείου Αρτοποιών Ευβοίας

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 5000 g αλεύρι κίτρινο ψιλό
 100 g αλάτι
 80 g μαγιά
 350 g προζύμι βασιλικού (προαιρετικά)
 150 g ελαιόλαδο
 3300 g νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια στρωτή ζύμη (περίπου 15 λεπτά).

2

Στην συνέχεια, ξεκουράζουμε την ζύμη για 30 λεπτά.

3

Έπειτα, μορφοποιούμε στα επιθυμητά μεγέθη και περιμένουμε να ωριμάσει.

4

Χαράζουμε με κοφτερό ξυράφι για να «σκάσει» το ψωμί ομοιόμορφα ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να είναι στεγνό.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 5000 g αλεύρι κίτρινο ψιλό
 100 g αλάτι
 80 g μαγιά
 350 g προζύμι βασιλικού (προαιρετικά)
 150 g ελαιόλαδο
 3300 g νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να έχουμε μια στρωτή ζύμη (περίπου 15 λεπτά).

2

Στην συνέχεια, ξεκουράζουμε την ζύμη για 30 λεπτά.

3

Έπειτα, μορφοποιούμε στα επιθυμητά μεγέθη και περιμένουμε να ωριμάσει.

4

Χαράζουμε με κοφτερό ξυράφι για να «σκάσει» το ψωμί ομοιόμορφα ώστε να απελευθερωθούν τα αρώματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 220°C μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να είναι στεγνό.

Ψωμί Χαλκίδας

Τελευταίες συνταγές

By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team
By Fresh Bakery Team

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.