Η συνταγή είναι από τον Περικλή Βούρθη
Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά (εγώ συνηθίζω να το κάνω από το βράδυ και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου σκεπασμένα με μια πετσέτα για τουλάχιστον 8 ώρες). Η ζύμη είναι αρκετά υγρή αλλά μην το φοβάστε.
Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30-60 λεπτά. Τοποθετήστε τη ζύμη σε αντικολλητική φόρμα και αφήστε να ωριμάσει αυξάνοντας τον όγκο της περίπου στο 30%.
Αν δεν έχετε αντικολλητική φόρμα, αλείψτε την με λάδι πριν τοποθετήσετε τη ζύμη. Ανάλογα τη θερμοκρασία του χώρου αυτό μπορεί να διαρκέσει περίπου 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε την φόρμα στο φούρνο και μειώνουμε στους 180°C. Ψήνουμε για περίπου 1,30” ώρα.
Η θερμοκρασία στον πύρινα του ψωμιού θα πρέπει να είναι στους 98°C. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες.
Τυλίγουνε με μια πετσέτα αν θελουμε το ψωμί να έχει μαλακή υφή.
0 servings