Print Options:

Βασική συνταγή brioche

Yields1 Serving

ΠΡΟ-ΖΥΜΗ
 25 kg Αλεύρι Τσουρεκιού / Αμερικής
 12 kg Νερό
 5 kg Γάλα
 0,30 kg Μαγιά (για γλυκές ζύμες)
ΚΥΡΙΩΣ ΖΥΜΗ
 75 kg Αλεύρι Τσουρεκιού / Αμερικής
 5 kg Μαγιά (για γλυκές ζύμες)
 10 kg Ζάχαρη
 2,50 kg Αλάτι
 25 kg Αυγά
 40 kg Βούτυρο 82%
 0,20 kg Ξύσμα λεμόνι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο προ-ζύμης και κυρίως ζύμης. Αφού ζυγιστούν τα υλικά της προ- ζύμης ζυμώνονται στην αργή ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά και αφήνονται για 12-16 ώρες στο χώρο παραγωγής.

2

Στη συνέχεια, αφού προστεθούν και τα υπόλοιπα υλικά ζυμώνουμε για 6 λεπτά στην αργή ταχύτητα και 10-12 στη γρήγορη με επιθυμητή τελική θερμοκρασία ζύμης τους 24°C. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει η προσθήκη φρούτων, σοκολάτας ή ότι άλλο επιθυμούμε. Για την ενσωμάτωση τους χρειάζεται ζύμωμα στην αργή ταχύτητα για 2-3 λεπτά.

3

Η ζύμη αφού ξεκουραστεί για 1 ώρα τεμαχίζεται στο επιθυμητό βάρος, πλάθεται σε στρόγγυλο σχήμα και μετά από μια ακόμα μικρή ξεκούραση 20 λεπτών παίρνει το τελικό επιθυμητό σχήμα. Ένα μπριός μπορεί να έχει πολλά σχήματα ή να ανοιχτεί σε λεπτό φύλλο και να δεχτεί γλυκές και αλμυρές γεμίσεις.

4

Το πιο γνωστό σχήμα είναι το παριζιάνικο, όπου η ζύμη ψήνεται σε μια ειδική βαθιά φόρμα, στενή στο κάτω μέρος και φαρδιά στο χείλος, με ένα μικρότερο στρογγυλό κομμάτι από τη ζύμη να μπαίνει από πάνω, έτσι που να μοιάζει με κεφάλι, για αυτό και ονομάζεται «brioche à tête». Δημοφιλές είναι και το μπριός της Nanterre, όπου σε μια μακρόστενη φόρμα, τοποθετούνται οκτώ μπαλάκια ζύμης σε δύο παράλληλες σειρές.

5

Αφού η ζύμη μορφοποιηθεί μπορεί να μπει στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για αργή ωρίμανση. Φυσικά, αν θέλουμε μπορεί να μπει απευθείας στη στόφα με θερμοκρασία 35°C και υγρασία 75% για 80-90 λεπτά.

6

Όταν είναι έτοιμη αφού περαστεί με διάλυμα αυγού (όπως τα τσουρέκια) τοποθετείται στο φούρνο σε θερμοκρασία 170°C για 20-30 λεπτά αναλόγως του βάρους της ζύμης.

Nutrition Facts

0 servings

Serving size

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.