fbpx

Print Options:

Vegan τάρτα banoffee

Yields1 Serving

H συνταγή είναι από τον κ. Νικόλαο Α. Αλεβιζόπουλο, Pastry Chef, SEFCO ZEELANDIA

ΤΑΡΤΑ
 200 g Vegan Cake Mix
 180 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 150 g Μαργαρίνη Princess
 25 g Ηλιέλαιο
 25 g Νερό
Μπισκουί
 500 g Vegan Cake Mix
 162 g Ηλιέλαιο
 212 g Νερό
ΚΡΕΜΑ ΝΟ 1
 550 g Νερό
 200 g Vegan Cream Patisserie
 200 g Vegan Rosette
 50 g Pasta Bitter Caramel
ΚΡΕΜΑ ΝΟ 2
 550 g Νερό
 200 g Vegan Cream Patisserie
 200 g Vegan Rosette
 60 g Pasta Banana Piu
Επικάλυψη
 500 g Masca Caramel
 50 g Νερό
ΤΑΡΤΑ
1

Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά με το «φτερό» μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Ανοίγετε τη ζύμη στις επιθυμητές φόρμες τάρτας και ψήνετε στους 170 °C για περίπου 15’.

Μπισκουί
2

Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ για 4’ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό. Σερβίρετε τη ζύμη σε μια λαμαρίνα 60x40 και ψήνετε στους 180 °C για 10’-12’.

Κρέμα Νο 1 - Κρέμα Νο 2
3

Για την πρώτη κρέμα, χτυπάτε τη Vegan Rosette ελαφριά σαν «γιαούρτι». Χτυπάτε το νερό και τη Vegan Cream Patisserie για 5’ στη γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα και μετά ομογενοποιείτε με τη σαντιγύ. Τέλος, προσθέτετε την Pasta Banana Piu και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη κρέμα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
4

Θερμαίνετε τα δύο υλικά μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε bain-marie.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Αφού κρυώσουν οι τάρτες κόβετε το μπισκουί και το τοποθετείτε στη βάση. Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα Νο 1. Σε μια φόρμα σιλικόνης γεμίζετε με την κρέμα Νο 2, κλείνετε με μπισκουί και καταψύχετε. Ξεφορμάρετε τη σιλικόνη, ζεσταίνετε τη Masca και επικαλύπτετε. Τοποθετείτε πάνω στην τάρτα και γαρνίρετε κατά βούληση.