Vegan τάρτα banoffee

H συνταγή είναι από τον κ. Νικόλαο Α. Αλεβιζόπουλο, Pastry Chef, SEFCO ZEELANDIA

Yields1 Serving
ΤΑΡΤΑ
 200 g Vegan Cake Mix
 180 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 150 g Μαργαρίνη Princess
 25 g Ηλιέλαιο
 25 g Νερό
Μπισκουί
 500 g Vegan Cake Mix
 162 g Ηλιέλαιο
 212 g Νερό
ΚΡΕΜΑ ΝΟ 1
 550 g Νερό
 200 g Vegan Cream Patisserie
 200 g Vegan Rosette
 50 g Pasta Bitter Caramel
ΚΡΕΜΑ ΝΟ 2
 550 g Νερό
 200 g Vegan Cream Patisserie
 200 g Vegan Rosette
 60 g Pasta Banana Piu
Επικάλυψη
 500 g Masca Caramel
 50 g Νερό
ΤΑΡΤΑ
1

Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά με το «φτερό» μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Ανοίγετε τη ζύμη στις επιθυμητές φόρμες τάρτας και ψήνετε στους 170 °C για περίπου 15’.

Μπισκουί
2

Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ για 4’ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό. Σερβίρετε τη ζύμη σε μια λαμαρίνα 60x40 και ψήνετε στους 180 °C για 10’-12’.

Κρέμα Νο 1 - Κρέμα Νο 2
3

Για την πρώτη κρέμα, χτυπάτε τη Vegan Rosette ελαφριά σαν «γιαούρτι». Χτυπάτε το νερό και τη Vegan Cream Patisserie για 5’ στη γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα και μετά ομογενοποιείτε με τη σαντιγύ. Τέλος, προσθέτετε την Pasta Banana Piu και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη κρέμα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
4

Θερμαίνετε τα δύο υλικά μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε bain-marie.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Αφού κρυώσουν οι τάρτες κόβετε το μπισκουί και το τοποθετείτε στη βάση. Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα Νο 1. Σε μια φόρμα σιλικόνης γεμίζετε με την κρέμα Νο 2, κλείνετε με μπισκουί και καταψύχετε. Ξεφορμάρετε τη σιλικόνη, ζεσταίνετε τη Masca και επικαλύπτετε. Τοποθετείτε πάνω στην τάρτα και γαρνίρετε κατά βούληση.

Ingredients

ΤΑΡΤΑ
 200 g Vegan Cake Mix
 180 g Αλεύρι Ζαχαροπλαστικής
 150 g Μαργαρίνη Princess
 25 g Ηλιέλαιο
 25 g Νερό
Μπισκουί
 500 g Vegan Cake Mix
 162 g Ηλιέλαιο
 212 g Νερό
ΚΡΕΜΑ ΝΟ 1
 550 g Νερό
 200 g Vegan Cream Patisserie
 200 g Vegan Rosette
 50 g Pasta Bitter Caramel
ΚΡΕΜΑ ΝΟ 2
 550 g Νερό
 200 g Vegan Cream Patisserie
 200 g Vegan Rosette
 60 g Pasta Banana Piu
Επικάλυψη
 500 g Masca Caramel
 50 g Νερό

Directions

ΤΑΡΤΑ
1

Χτυπάτε στο μίξερ όλα τα υλικά με το «φτερό» μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα. Ανοίγετε τη ζύμη στις επιθυμητές φόρμες τάρτας και ψήνετε στους 170 °C για περίπου 15’.

Μπισκουί
2

Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ για 4’ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό. Σερβίρετε τη ζύμη σε μια λαμαρίνα 60x40 και ψήνετε στους 180 °C για 10’-12’.

Κρέμα Νο 1 - Κρέμα Νο 2
3

Για την πρώτη κρέμα, χτυπάτε τη Vegan Rosette ελαφριά σαν «γιαούρτι». Χτυπάτε το νερό και τη Vegan Cream Patisserie για 5’ στη γρήγορη ταχύτητα με το σύρμα και μετά ομογενοποιείτε με τη σαντιγύ. Τέλος, προσθέτετε την Pasta Banana Piu και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη κρέμα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
4

Θερμαίνετε τα δύο υλικά μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε bain-marie.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Αφού κρυώσουν οι τάρτες κόβετε το μπισκουί και το τοποθετείτε στη βάση. Γεμίζετε την τάρτα με την κρέμα Νο 1. Σε μια φόρμα σιλικόνης γεμίζετε με την κρέμα Νο 2, κλείνετε με μπισκουί και καταψύχετε. Ξεφορμάρετε τη σιλικόνη, ζεσταίνετε τη Masca και επικαλύπτετε. Τοποθετείτε πάνω στην τάρτα και γαρνίρετε κατά βούληση.

Notes

Vegan τάρτα banoffee

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.