ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΒΑΖ

112. Μάιος – Ιούνιος 2020

Το διάστημα που διανύσαμε ήταν μια ευκαιρία για ανασύνταξη. Ήταν η αφορμή για να σκεφτούμε αλλιώς, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Δοκιμαστήκαμε ο καθένας διαφορετικά αλλά και όλοι μαζί απέναντι σε μια κατάσταση που άλλαξε πολλά. Όμως, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε με δύναμη και πλέον αισιοδοξούμε για το μέλλον. 

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Ωστόσο όλη αυτή η περιπέτεια άφησε το στίγμα της σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας. Ένας από αυτούς είναι και ο τομέας της εργασίας. Επαγγέλματα επλήγησαν, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο και φυσικά άλλαξε και η συμπεριφορά του καταναλωτή, η οποία ορίστηκε, σε ένα μεγάλο βαθμό, από το φόβο της έκθεσης στον κίνδυνο του κορονοϊού. Όλο αυτό, εμάς, την ομάδα του περιοδικού ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ-ΒΑΖ, μας έβαλε σε σκέψεις και μας οδήγησε στην ανάγκη να αποτυπώσουμε τον αντίκτυπο αυτής της συγκυρίας στον κλάδο της αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής αλλά και να προτείνουμε λύσεις και ιδέες για τη βελτίωσή του.

Έτσι λοιπόν, ο ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ-ΒΑΖ και η ιστοσελίδα freshbakery.gr, με τη χορηγία της Lesaffre Hellas και την υποστήριξη του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης, διεξήγαγαν μια έρευνα με σκοπό να μελετηθεί πώς οι αρτοποιοί αντιμετώπισαν την κρίση που δημιούργησε ο κορονοϊός αλλά και να αναπτυχθούν νέες στρατηγικές ώστε οι αρτοποιοί να βελτιώσουν και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους. Μέσα από την 9σέλιδη έρευνα γίνεται κατανοητό, μεταξύ άλλων, το πώς λειτούργησαν οι επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης, τι πωλήσεις σημείωσαν, ποιες συμπεριφορικές αλλαγές παρατηρήθηκαν στους καταναλωτές και ποια μέτρα υγιεινής ακολούθησαν οι αρτοποιοί. Επίσης, αναλύονται και προτείνονται κάποιες στρατηγικές για τη μετά κορονοϊού εποχή, αναφορικά με τη μείωση κόστους και την ανάπτυξη πωλήσεων-κέρδους. Τέλος, υπάρχουν και τα ανάλογα γραφήματα για την πλήρη κατανόηση της έρευνας.

Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας δημιουργήθηκε σε μια ιδιαίτερη περίοδο, μια περίοδο που μας δίδαξε ότι μπορούμε καλύτερα όταν προσπαθούμε όλοι μαζί.

Καλή ανάγνωση
Από την υπεύθυνη σύνταξης
Ελισάβετ Πετρίδου

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ:

[logo-carousel id=logos]