ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΒΑΖ
138. Σεπτέμβριος – Οκτώβριος
Στο τεύχος 138 του Αρτοποιού ΒΑΖ, εστιάζουμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος της αρτοποιίας, όπως η ακρίβεια, η δυσμενής νομοθεσία, η εξασφάλιση ποιοτικών και οικονομικά συμφερουσών προμηθειών, η επιχειρηματική επέκταση και οι τεχνολογικές εξελίξεις. Οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται, περισσότερο από ποτέ, να είναι ενωμένοι, να διαθέτουν δύναμη και όραμα, να αναπτύξουν ευελιξία και να επενδύσουν στη συνεχή εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς και να διασφαλίσουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους.
ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Ο διακεκριμένος αρτοποιός και Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Καβάλας, Γιάννης Δρόσος, μας μιλάει για το τοπικό σωματείο, την πορεία του μέχρι σήμερα, τον τρόπο λειτουργίας του και τις πολλές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει.
Η διαρκής εξασφάλιση ποιοτικών πρώτων υλών αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους αρτοποιούς. Ο Νικόλας Παρασκευάς, Επιστήμων Τεχνολόγος Τροφίμων, MSc, αναλύει τους κρίσιμους παράγοντες που διασφαλίζουν μια αποτελεσματική και οικονομικά συμφέρουσα διαδικασία προμηθειών, χωρίς να επιβαρύνεται ο επιχειρηματίας με επιπλέον άγχος.
Η διάκριση του pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου στον παγκόσμιο οδηγό 50 Top Pizza, για την οποία μας μιλάει σε αυτό το τεύχος, υπενθυμίζει στους επαγγελματίες της ζύμης τη σημασία της καινοτομίας και του πάθους για τη δουλειά τους. Παράλληλα, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες τεχνίτες μπορούν να ανταγωνιστούν τους κορυφαίους σε παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύοντας την αξία και την ποιότητα της ελληνικής αρτοποιίας.
Ο Παναγιώτης Νίκας, εκπαιδευτής Barista και συγγραφέας, παρέχει καθοδήγηση στους επιχειρηματίες που επιθυμούν να προσθέσουν καφέ στο αρτοποιείο τους, επισημαίνοντας τα σημεία που πρέπει να προσέξουν για την επιτυχή υλοποίηση αυτού του νέου επιχειρηματικού βήματος.
Τέλος, η τεχνολογία είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης παραγωγής τροφίμων. Η χρήση της θερμογραφίας για τον έλεγχο της ποιότητας των σιτηρών είναι μία από τις καινοτομίες που αλλάζουν το τοπίο στην αρτοποιία, όπως μας ενημερώνει η Παναγιώτα Αργυρώ Βουγιούκα, Επιστήμων Τεχνολόγος Τροφίμων, BSc.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΕΥΧΗ: