ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΒΑΖ

139. Νοέμβριος – Δεκέμβριος

Το φαγητό ανέκαθεν συνόδευε τις γιορτές κάθε είδους, καθώς αυτές αποτελούν αφορμή να ερχόμαστε οι άνθρωποι πιο κοντά, συνήθως γύρω από ένα τραπέζι, και να μοιραζόμαστε τη χαρά της γιορτής με τους δικούς μας ανθρώπους. Η στενή σύνδεση τού φαγητού με την κοινωνικότητα αποτυπώνεται ακόμα και στη γλώσσα μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι η λέξη «συντροφιά» υποδηλώνει ανθρώπους που τρώνε μαζί.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Την περίοδο των Χριστουγέννων το φαγητό παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο -ίσως περισσότερο από άλλες γιορτές- πιθανότατα γιατί μέσα από αυτό επικοινωνείται το κεντρικό μήνυμα της γιορτής που δεν είναι άλλο από την Αγάπη̇ την αγάπη που κοπιάζει, που ξοδεύεται, που μοιράζεται.

Η αρτοποιία και η ζαχαροπλαστική διαμορφώνουν σε μεγάλο βαθμό το γαστρονομικό περίβλημα των γιορτών, προσφέροντας παραδοσιακά αγαπημένες αλλά και μοναδικές δημιουργίες που θα βρεθούν στο κέντρο κάθε γιορτινού τραπεζιού.

Βρείτε στις σελίδες του γιορτινού μας τεύχους, προτάσεις για αφράτες βασιλόπιτες, μαστιχωτά panettone, ζύμες για απολαυστικές πίτες, πρωτότυπες ιδέες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, λαχταριστές συνταγές αλλά και ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις εκλεκτών καλεσμένων του κλάδου που μοιράζονται μαζί σας τα μυστικά της επιτυχίας τους.

Από την Υπεύθυνη Σύνταξης
Δεβόρρα Αλεξανδρή