Ο pastry chef Μιχάλης Τυράκης και η εταιρεία του MiTo’21 έλαβαν μία σημαντική διάκριση: στο πλαίσιο του διαγωνισμού Best in Taste, που διοργανώνεται από την πλατφόρμα Cibum.gr σε συνεργασία με τα εργαστήρια της TÜV AUSTRIA, το προϊόν «Τσουρεκόνε» κατέγραψε «κατάρριψη όλων των ρεκόρ» — όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση — και θα τιμηθεί στην Τελετή Απονομής που θα διεξαχθεί την 15 Νοεμβρίου 2025 στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών, Food & Drinks.
Τι σημαίνει η διάκριση
- Ο διαγωνισμός Best in Taste αξιολογεί προϊόντα βασισμένα σε αισθητηριακή δοκιμή (γεύση, άρωμα, υφή, εμφάνιση και επίγευση) με καταναλωτές ως δοκιμαστές.
- Η εμπλοκή της TÜV AUSTRIA εξασφαλίζει αυστηρά πρωτόκολλα και συνθήκες ελέγχου, προσδίδοντας κύρος στην αξιολόγηση.
- Eνισχύει την αξία του προϊόντος στο καταναλωτικό κοινό και λειτουργεί ως ισχυρό εργαλείο προώθησης.
Γιατί ξεχωρίζει η MiTo’21
Η εταιρεία έχει καθιερωθεί ως δημιουργός αυθεντικών προϊόντων — όπως το panettone — που συνδυάζουν την ιταλική παράδοση με ελληνική υπογραφή. Η επιλογή υλικών υψηλής ποιότητας, η χρήση προζυμιού και η προσοχή στη λεπτομέρεια έχουν κερδίσει θετικές κριτικές. Το γεγονός ότι ένα νέο και εξειδικευμένο προϊόν όπως το «Τσουρεκόνε» αποσπά διάκριση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό αποτελεί ένδειξη επιτυχούς καινοτομίας στην κατηγορία αρτογλυκισμάτων.
Η διάκριση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τη σταθερή πορεία της MiTo’21 στον χώρο της υψηλής ζαχαροπλαστικής και τη δέσμευση του Μιχάλη Τυράκη στην αναζήτηση της τελειότητας μέσα από τη γεύση. Με το «Τσουρεκόνε» να γίνεται σημείο αναφοράς για την ποιότητα και την έμπνευση της ελληνικής δημιουργικότητας, η MiTo’21 αποδεικνύει πως η παράδοση μπορεί να εξελίσσεται και να κατακτά διεθνή αναγνώριση.



