Η συνταγή δημιουργήθηκε στο πλαίσια του μαθήματος εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής από τους μαθητές του Β’1 Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ με τους εκπαιδευτικούς Πάνο Μιχάλη, Executive Pastry Chef, & τη Δρ. Γαβριήλ Αλκμήνη, Γεωπόνο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Η ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, με παρουσία από το 1988, εκπαιδεύει νέους επαγγελματίες στις ειδικότητες Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής Τέχνης, συνδυάζοντας θεωρία, εργαστήριο και πρακτική άσκηση μέσω του δυϊκού συστήματος «Μαθητείας».
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.
Διαλύουμε το corn flour σε μέρος από το κρύο γάλα καρύδας.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι στη φωτιά το υπόλοιπο γάλα καρύδας, την κρέμα καρύδας & τη ζάχαρη.
Μόλις βράσει, προσθέτουμε το διαλυμένο corn flour, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι η κρέμα να δέσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά & προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε καλά, βάζουμε την κρέμα σε ταψί, καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη & τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
Βάζουμε την κρέμα στο μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα & προσθέτουμε σταδιακά την vegan φυτική κρέμα, χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει καλά.
Προσθέτουμε την καρύδα & ανακατεύουμε ελαφρά με μαρίζ.
Ζυγίζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το baking powder στο αλεύρι.
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι & τις μπανάνες.
Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ & προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις, ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι την πλήρη ομοιογένεια.
Προσθέτουμε τις μπανάνες & ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε το μείγμα σε φύλλο σιλικόνης.
Ψήνουμε στους 175 °C για 12 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Κοσκινίζουμε το κακάο δύο φορές.
Βράζουμε το σιρόπι αγαύης & το προσθέτουμε στο κακάο, ομογενοποιούμε με το
ραβδομπλέντερ.
Ξαναβράζουμε όλο μαζί το glaze, το χρησιμοποιούμε στους 28 °C.
Σε ταψί της επιλογής μας τοποθετούμε ένα φύλλο από το biscuit choco/banana.
Βάζουμε το mousse coconut μέχρι τη μέση του ταψιού.
Τοποθετούμε δεύτερο φύλλο biscuit choco/banana.
Γεμίζουμε το ταψί μέχρι επάνω & τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη να παγώσει καλά.
Κόβουμε σε σχήμα της επιλογής μας & γλασάρουμε παγωμένο το γλυκό & το glaze στους 28 °C.
Γαρνίρουμε με αποξηραμένα flakes μπανάνας.






