Exotic Vegan Dessert Mousse Coconut

AuthorFresh Bakery TeamCategory

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο πλαίσια του μαθήματος εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής από τους μαθητές του Β’1 Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ με τους εκπαιδευτικούς Πάνο Μιχάλη, Executive Pastry Chef, & τη  Δρ. Γαβριήλ Αλκμήνη, Γεωπόνο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Η ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, με παρουσία από το 1988, εκπαιδεύει νέους επαγγελματίες στις ειδικότητες Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής και Μαγειρικής Τέχνης, συνδυάζοντας θεωρία, εργαστήριο και πρακτική άσκηση μέσω του δυϊκού συστήματος «Μαθητείας».

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ
 34 g Corn flour
 190 g Γάλα Καρύδας
 220 g Κρέμα Καρύδας
 60 g Ζάχαρη
 6 g Μαργαρίνη Μαλακή
 500 g Vegan Φυτική Κρέμα
 500 g Καρύδα τριμμένη
BISCUIT CHOCO – BANANA
 1000 g Αλεύρι Ζέας
 700 g Σιρόπι Αγαύης
 400 g Λάδι
 600 g Γάλα Καρύδας
 22 g Baking Powder
 200 g Κακάο
 6 Μπανάνες (πολτοποιημένες)
GLAZE ΑΓΑΥΗΣ/ΚΑΚΑΟ
 400 g Σιρόπι Αγαύης
 40 g Κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά.

2

Διαλύουμε το corn flour σε μέρος από το κρύο γάλα καρύδας.

3

Βάζουμε σε κατσαρολάκι στη φωτιά το υπόλοιπο γάλα καρύδας, την κρέμα καρύδας & τη ζάχαρη.

4

Μόλις βράσει, προσθέτουμε το διαλυμένο corn flour, συνεχίζουμε να ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι η κρέμα να δέσει.

5

Αποσύρουμε από τη φωτιά & προσθέτουμε τη μαργαρίνη, ανακατεύουμε καλά, βάζουμε την κρέμα σε ταψί, καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη & τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.

6

Βάζουμε την κρέμα στο μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα & προσθέτουμε σταδιακά την vegan φυτική κρέμα, χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει καλά.

7

Προσθέτουμε την καρύδα & ανακατεύουμε ελαφρά με μαρίζ.

BISCUIT CHOCO – BANANA
8

Ζυγίζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το baking powder στο αλεύρι.

9

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι & τις μπανάνες.

10

Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ & προσθέτουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις, ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι την πλήρη ομοιογένεια.

11

Προσθέτουμε τις μπανάνες & ανακατεύουμε καλά.

12

Στρώνουμε το μείγμα σε φύλλο σιλικόνης.

13

Ψήνουμε στους 175 °C για 12 λεπτά.

14

Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

GLAZE ΑΓΑΥΗΣ/ΚΑΚΑΟ
15

Κοσκινίζουμε το κακάο δύο φορές.

16

Βράζουμε το σιρόπι αγαύης & το προσθέτουμε στο κακάο, ομογενοποιούμε με το

ραβδομπλέντερ.

17

Ξαναβράζουμε όλο μαζί το glaze, το χρησιμοποιούμε στους 28 °C.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΓΛΥΚΟΥ
18

Σε ταψί της επιλογής μας τοποθετούμε ένα φύλλο από το biscuit choco/banana.

19

Βάζουμε το mousse coconut μέχρι τη μέση του ταψιού.

20

Τοποθετούμε δεύτερο φύλλο biscuit choco/banana.

21

Γεμίζουμε το ταψί μέχρι επάνω & τοποθετούμε το ταψί στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

22

Κόβουμε σε σχήμα της επιλογής μας & γλασάρουμε παγωμένο το γλυκό & το glaze στους 28 °C.

23

Γαρνίρουμε με αποξηραμένα flakes μπανάνας.

Ingredients

ΥΛΙΚΑ
 34 g Corn flour
 190 g Γάλα Καρύδας
 220 g Κρέμα Καρύδας
 60 g Ζάχαρη
 6 g Μαργαρίνη Μαλακή
 500 g Vegan Φυτική Κρέμα
 500 g Καρύδα τριμμένη
BISCUIT CHOCO – BANANA
 1000 g Αλεύρι Ζέας
 700 g Σιρόπι Αγαύης
 400 g Λάδι
 600 g Γάλα Καρύδας
 22 g Baking Powder
 200 g Κακάο
 6 Μπανάνες (πολτοποιημένες)
GLAZE ΑΓΑΥΗΣ/ΚΑΚΑΟ
 400 g Σιρόπι Αγαύης
 40 g Κακάο
Exotic Vegan Dessert Mousse Coconut

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.