Λευκή σοκολάτα με μήλο

Η συνταγή είναι από τον Κωνσταντίνο Μητρόπουλο, Pastry Chef OLYMPIC FOODS

Yields1 Serving
ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
 250 g βούτυρο 82% σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
 100 g ζάχαρη άχνη
 100 g αυγά
 2 g αλάτι
 500 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 200 g γάλα
 50 g αυγό
 15 g φύλλα ζελατίνης μαλακωμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα
 360 g λευκή σοκολάτα
 500 g μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος 35%
ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ με φτερό στην 2η ταχύτητα εκτός από τα αυγά.

2

Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Ανοίγουμε με πλάστη περίπου στα 5 χιλιοστά.

3

Κόβουμε με κουπ πατ σε μέγεθος ελαφρά μεγαλύτερο από αυτό της φόρμας σιλικόνης.

4

Ψήνουμε στους 170°C για 20 περίπου λεπτά.

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
5

Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αυγό, έως τους 82°C (crem΄anglaise). Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες.

6

Ομογενοποιούμε με σύρμα χειρός και αδειάζουμε όλο το μείγμα στη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά σε σαντιγύ.

7

Γεμίζουμε τη φόρμα σιλικόνης μέχρι τη μέση φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά και προσθέτουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής ΜΗΛΟ ΣΕ ΖΕΛΕ OF περιμετρικά στο κέντρο.

8

Συμπληρώνουμε μέχρι επάνω με με την μους λευκής σοκολάτας και βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
9

Αφαιρούμε από τη φόρμα σιλικόνης και επικαλύπτουμε με MIRROIR PLUS WHITE Olympic foods.

10

Τοποθετούμε επάνω στο δίσκο μπισκότου.

11

Ολοκληρώνουμε με διακοσμητικά φτιαγμένα με ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ OF.

Ingredients

ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
 250 g βούτυρο 82% σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
 100 g ζάχαρη κρυσταλλική
 100 g ζάχαρη άχνη
 100 g αυγά
 2 g αλάτι
 500 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 200 g γάλα
 50 g αυγό
 15 g φύλλα ζελατίνης μαλακωμένα σε κρύο νερό και στραγγισμένα
 360 g λευκή σοκολάτα
 500 g μισοχτυπημένη κρέμα γάλακτος 35%

Directions

ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ με φτερό στην 2η ταχύτητα εκτός από τα αυγά.

2

Τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Ανοίγουμε με πλάστη περίπου στα 5 χιλιοστά.

3

Κόβουμε με κουπ πατ σε μέγεθος ελαφρά μεγαλύτερο από αυτό της φόρμας σιλικόνης.

4

Ψήνουμε στους 170°C για 20 περίπου λεπτά.

ΜΟΥΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
5

Ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το αυγό, έως τους 82°C (crem΄anglaise). Αφαιρούμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις ζελατίνες.

6

Ομογενοποιούμε με σύρμα χειρός και αδειάζουμε όλο το μείγμα στη λευκή σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά σε σαντιγύ.

7

Γεμίζουμε τη φόρμα σιλικόνης μέχρι τη μέση φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά και προσθέτουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής ΜΗΛΟ ΣΕ ΖΕΛΕ OF περιμετρικά στο κέντρο.

8

Συμπληρώνουμε μέχρι επάνω με με την μους λευκής σοκολάτας και βάζουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
9

Αφαιρούμε από τη φόρμα σιλικόνης και επικαλύπτουμε με MIRROIR PLUS WHITE Olympic foods.

10

Τοποθετούμε επάνω στο δίσκο μπισκότου.

11

Ολοκληρώνουμε με διακοσμητικά φτιαγμένα με ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ OF.

Notes

Λευκή σοκολάτα με μήλο

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.