Σοκολατίνα εσπεριδοειδών

Η συνταγη είναι από τον Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef

Yields1 Serving
ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 600 g αυγά
 375 g ζάχαρη
 225 g αλεύρι 70%
 100 g κακάο 22/25
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΛΕΖΕ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
 500 g γάλα
 10 g ζελατίνη μαλακωμένη
 700 g σοκολάτας 60%
 1000 g κρέμα γάλακτος 35%
 Ξύσμα από 2 μανταρίνια
COULIS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
 250 g πουρέ πορτοκάλι
 25 g ζάχαρη
 6 g ζελατίνη μαλακωμένη
ΓΛΑΣΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 125 g κρέμα γάλακτος
 125 g νερό
 210 g ζάχαρη
 90 g κακάο
 25 g ζελατίνη μαλακωμένη
 450 g ζελέ ουδέτερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μαζί, μέχρι να ασπρίσουν και να διογκωθούν. Έπειτα, ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το κακάο και αναδεύουμε απαλά με μαρίζ.

2

Στρώνουμε σε σιλπάτ και ψήνουμε στο φούρνο για 8 λεπτά, στους 180°C.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΛΕΖΕ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
3

Ζεσταίνουμε το γάλα και το ξύσμα μανταρίνι στους 80°C. Αφήνουμε 10 λεπτά να βγάλει αρώματα το ξύσμα μανταρίνι, σκεπασμένο με μεμβράνη.

4

Έπειτα ξαναζεσταίνουμε μέχρι τους 60 βαθμούς και ρίχνουμε τη ζελατίνη μαλακωμένη.

5

Αναδεύουμε και έπειτα σουρώνουμε στη σοκολατα και ομογενοποιούμε.

6

Αφού η θερμοκρασία είναι κάτω από 40 βαθμούς, ενσωματώνουμε σταδιακά την ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Το μους είναι έτοιμο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ COULIS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
7

Βράζουμε τον πουρέ πορτοκάλι και τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε τη ζελατίνη μαλακωμένη.

8

Φορμάρουμε και παγώνουμε τουλάχιστον για 12 ώρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΛΑΣΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
9

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με νερό και ζαάχαρη και έπειτα ριίνουμε το κακάο κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το βρασμό.

10

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζελατίνη και αναδεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το ζελέ και μπιμεράρουμε. Δουλεύουμε το γλασάζ στους 35 με 40°C.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΓΛΥΚΟΥ
11

Σε τσέρκι κόβουμε τα μπισκουί στο ανάλογο μέγεθος. Ξεκινάμε με το μους να γεμίζουμε ως τη μεση.

12

Τοποθετούμε το couli στο κέντρο και ξαανγεμίζουμε με το μους σοκολάτας εσπεριδοειδών. Παγώνουμε τουλάχιστον για 12 ώρες και γλασάρουμε.

Ingredients

ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 600 g αυγά
 375 g ζάχαρη
 225 g αλεύρι 70%
 100 g κακάο 22/25
ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΛΕΖΕ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
 500 g γάλα
 10 g ζελατίνη μαλακωμένη
 700 g σοκολάτας 60%
 1000 g κρέμα γάλακτος 35%
 Ξύσμα από 2 μανταρίνια
COULIS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
 250 g πουρέ πορτοκάλι
 25 g ζάχαρη
 6 g ζελατίνη μαλακωμένη
ΓΛΑΣΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 125 g κρέμα γάλακτος
 125 g νερό
 210 g ζάχαρη
 90 g κακάο
 25 g ζελατίνη μαλακωμένη
 450 g ζελέ ουδέτερο

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΙΣΚΟΥΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μαζί, μέχρι να ασπρίσουν και να διογκωθούν. Έπειτα, ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το κακάο και αναδεύουμε απαλά με μαρίζ.

2

Στρώνουμε σε σιλπάτ και ψήνουμε στο φούρνο για 8 λεπτά, στους 180°C.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΛΕΖΕ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ
3

Ζεσταίνουμε το γάλα και το ξύσμα μανταρίνι στους 80°C. Αφήνουμε 10 λεπτά να βγάλει αρώματα το ξύσμα μανταρίνι, σκεπασμένο με μεμβράνη.

4

Έπειτα ξαναζεσταίνουμε μέχρι τους 60 βαθμούς και ρίχνουμε τη ζελατίνη μαλακωμένη.

5

Αναδεύουμε και έπειτα σουρώνουμε στη σοκολατα και ομογενοποιούμε.

6

Αφού η θερμοκρασία είναι κάτω από 40 βαθμούς, ενσωματώνουμε σταδιακά την ελαφρά χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Το μους είναι έτοιμο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ COULIS ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
7

Βράζουμε τον πουρέ πορτοκάλι και τη ζάχαρη και ενσωματώνουμε τη ζελατίνη μαλακωμένη.

8

Φορμάρουμε και παγώνουμε τουλάχιστον για 12 ώρες.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΛΑΣΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
9

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος με νερό και ζαάχαρη και έπειτα ριίνουμε το κακάο κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το βρασμό.

10

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ζελατίνη και αναδεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε το ζελέ και μπιμεράρουμε. Δουλεύουμε το γλασάζ στους 35 με 40°C.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΓΛΥΚΟΥ
11

Σε τσέρκι κόβουμε τα μπισκουί στο ανάλογο μέγεθος. Ξεκινάμε με το μους να γεμίζουμε ως τη μεση.

12

Τοποθετούμε το couli στο κέντρο και ξαανγεμίζουμε με το μους σοκολάτας εσπεριδοειδών. Παγώνουμε τουλάχιστον για 12 ώρες και γλασάρουμε.

Notes

Σοκολατίνα εσπεριδοειδών

Τελευταίες συνταγές

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.