Πραγματοποιήθηκε στις 5-9 Νοεμβρίου ταχύρρυθμο σεμινάριο αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής στις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, σε σύγχρονο, πλήρως εξοπλισμένο χώρο, που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη των Μύλων Κρήτης. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από τον master baker Tobias Pfaff και τον βοηθό του Hansjorg Walter, της σχολής Württembergische Bäckerfachschule Akademie Deutsches Bäckerhandwerk της Στουτγκάρδης και με τη βοήθεια των τεχνολόγων τροφίμων Διαμαντή Παπαπαναγή και Αντώνη Αλεξανδρίδη.
Η θεματολογία περιλάμβανε: Αρτοσκευάσματα και Ειδικά Ψωμιά, Σνακ φούρνου, Γλυκά αρτοσκευάσματα με μαγιά, Δανέζικα / Σφολιάτες / Κρουασάν, Κέικ, Γλυκίσματα, Cookies και Βουτήματα.