ΥΛΙΚΑ
1000 g Αλεύρι Αμερικής
60 g Μαγιά
35 g Βούτυρο γιδίσιο
140 g Φυτικό λίπος
150 g Αυγά
260 g Γάλα νωπό
350 g Ζάχαρη
2 g Μαχλέπι ή μαστίχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη διαλυμένη στο γάλα μαγιά, το μαχλέπι (ή μαστίχα) και τη ζάχαρη και ζυμώνουμε.
2
Τελευταίο ρίχνουμε το βούτυρο και το φυτικό λίπος και ζυμώνουμε.
3
Μετά το ζύμωμα, στοφάρουμε για 45 λεπτά και μετά κιλινδρίζουμε για να αφρατέψει.
4
Στη συνέχεια, τεμαχίζουμε και πλάθουμε σε διάφορα σχέδια της αρεσκείας μας.
5
Στοφάρουμε για 20-30 λεπτά και ψήνουμε στους 160° - 170°C, για 25-30 λεπτά.
Ingredients
ΥΛΙΚΑ
1000 g Αλεύρι Αμερικής
60 g Μαγιά
35 g Βούτυρο γιδίσιο
140 g Φυτικό λίπος
150 g Αυγά
260 g Γάλα νωπό
350 g Ζάχαρη
2 g Μαχλέπι ή μαστίχα