fbpx

Νοέ 24, 2021 | Νεα

Χρονιά διακρίσεων για το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2021

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για ακόμη μια χρονιά συμμετείχε στο διαγωνισμό Ecotrophelia 2021 που διοργανώνει ο ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων), με σκοπό την ανάδειξη καινοτόμων και οικολογικών τροφίμων που αναπτύσσουν ομάδες φοιτητών από όλη την Ελλάδα σε συνεργασία με εταιρείες τροφίμων. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αθήνα με συμμετοχή στη τελική του φάση 10 ομάδων από Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Tο βραβείο «Καλύτερο Πλάνο Μάρκετινγκ & Εμπορίας» απονεμήθηκε στην ομάδα φοιτητών του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το προϊόν «Feel your oats».

Το προϊόν «Feel your oats» αναπτύχθηκε από τους φοιτητές και φοιτήτριες: Βασιλική-Σοφία Λεβέντη, Χρήστο Παπαδογιαννακη, Θεοδώρα Καριοφύλλη-Ταμίσογλου, Aγγελικη Βογιατζή Κυνιαζοπούλου, Βασιλική Λυσσέα, Ελένη Μορφούλια, Παναγιωτη Ζουλιανίτης, Δήμητρα Πάριζα και Νικόλαο Σούμπαση, υπό την επίβλεψη των κκ. Θεοφάνη Γεωργόπουλο, Λέκτορα Εφαρμογών, του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα), Αθ. Μανούρα, Καθηγητή του Τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφιλογίας (Τρίκαλα) και Kωνσταντίνου Πολύμερου, καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Καρδίτσα) και με την υποστήριξη των κ. Ιωάννη Λαγό, κα Μάρθα Λαγού του εργαστηρίου αρτοποιίας Stathmos bakery (Ίλιον Αττικής), κ. Δημήτρη Στέβη, κ. Δημήτρη Κουρτη και Γιώργο Σειραγάκη (εργαστήριο αναλύσεων food allergenslab).

Το Feel Your Oats είναι ένα βιολογικό κριτσίνι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, το μοναδικό που παράγεται με βάση το προζύμι από αλεύρι βρώμης της Θεσσαλίας. Περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη, β-γλυκάνη, είναι χαμηλού θερμιδικού περιεχομένου, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές ουσίες και δεν περιέχει αλεύρι σίτου ή σίκαλης. Η καινοτομία του προϊόντος βασίζεται στο προζύμι βρώμης, που προσθέτει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η παρασκευή του βασίζεται στην ζύμωση των οξυγαλακτικών βακτηρίων και ζυμών της βρώμης, προσδίδοντας ιδιαίτερη δομή, γεύση και άρωμα στο τελικό προϊόν.

Το Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από την πόλη της Καρδίτσας, για ακόμη μια χρονιά διαγωνίζεται με κορυφαία τριτοβάθμια ιδρύματα και διακρίνεται, υλοποιώντας το όραμα του για ανταγωνιστική εκπαίδευση, έρευνα, καινοτομία και τη διαρκή στήριξη των Ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Fresh Bakery Team

Συντακτική Ομάδα

    ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

    Γραφτειτε στο newsletter μας:

    Εγγραφείτε στο Newsletter μας

    Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
    Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.