fbpx

Τούρτα παρφέ σοκολάτα

Η συνταγή είναι από τον Θάνο Αγγελίδη, Pastry Chef

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
 350 g βούτυρο φρέκο
 350 g σοκολάτα υγείας yagara chocovic 59.5%
 350 g αυγά
 350 g ζάχαρη
 175 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 500 g κιγιέ
 200 g φουντούκι
 50 g ποτό κονιάκ ή μαρασκίνο
 400 g σοκολάτα yagara chocovic 59.5 %
 900 g 35άρα κρέμα γάλακτος ελαφρια χτυπημένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
1

Λιώνουμε σε μπεν μαρί βούτυρο και σοκολάτα και ομογενοποιούμε (μίγμα α).

2

Χτυπάμε σε μια μπασίνα αυγά και ζάχαρη με ενα φουέ να ασπρίσουν (μίγμα β).

3

Ομογενοποιούμε το μίγμα α και το μίγμα β.

4

Στο τέλος, αναδεύουμε και το αλεύρι μέσα στη μπασίνα και στρώνουμε σε τσέρκια για ψήσιμο.

5

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 13 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
6

Ανακατεύουμε το φουντούκι και το ποτό στο κιγιέ και λιώνουμε τη σοκολάτα στους 40°C.

7

Εφόσον ρίξουμε και τη σοκολάτα και ομογενοποιήσουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά για να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε.

8

Το παρφέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα στις τούρτες.

9

Παγώνουμε μια μέρα τουλάχιστον στην κατάψυξη.

10

Γαρνίρουμε με σοκολάτα αραιωμένη με ηλιέλαιο τραβώντας «κανέλες».

Ingredients

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
 350 g βούτυρο φρέκο
 350 g σοκολάτα υγείας yagara chocovic 59.5%
 350 g αυγά
 350 g ζάχαρη
 175 g αλεύρι ζαχαροπλαστικής
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
 500 g κιγιέ
 200 g φουντούκι
 50 g ποτό κονιάκ ή μαρασκίνο
 400 g σοκολάτα yagara chocovic 59.5 %
 900 g 35άρα κρέμα γάλακτος ελαφρια χτυπημένη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ MOELLEUX CHOCO
1

Λιώνουμε σε μπεν μαρί βούτυρο και σοκολάτα και ομογενοποιούμε (μίγμα α).

2

Χτυπάμε σε μια μπασίνα αυγά και ζάχαρη με ενα φουέ να ασπρίσουν (μίγμα β).

3

Ομογενοποιούμε το μίγμα α και το μίγμα β.

4

Στο τέλος, αναδεύουμε και το αλεύρι μέσα στη μπασίνα και στρώνουμε σε τσέρκια για ψήσιμο.

5

Ψήνουμε στο φούρνο, στους 200°C, για περίπου 13 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΦΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
6

Ανακατεύουμε το φουντούκι και το ποτό στο κιγιέ και λιώνουμε τη σοκολάτα στους 40°C.

7

Εφόσον ρίξουμε και τη σοκολάτα και ομογενοποιήσουμε, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ελαφριά για να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε.

8

Το παρφέ είναι έτοιμο για σερβίρισμα στις τούρτες.

9

Παγώνουμε μια μέρα τουλάχιστον στην κατάψυξη.

10

Γαρνίρουμε με σοκολάτα αραιωμένη με ηλιέλαιο τραβώντας «κανέλες».

Notes

Τούρτα παρφέ σοκολάτα

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.