fbpx

Piña colada tacos

Η συνταγή από τον Βαγγέλη Καλλιώρα, Τεχνικό Ζαχαροπλαστικής Sefco Zeelandia

Yields1 Serving
μαρέγκες
 50 g Bianca GR
 50 g Νερό στους 70°C
 100 g Ζάχαρη
 Ξύσμα από 1 λάιμ
digestive tacos
 500 g Digestive Cookies
 200 g Μαργαρίνη Princess
 25 g Αυγά
σιρόπι ρούμι
 150 g Νερό
 150 g Ζάχαρη
 120 g Ρούμι
coconut filling deco cake
 500 g Mama’s Deco
 75 g Αυγά
 95 g Ηλιέλαιο
 65 g Νερό
 100 g Coconut Filling
 40 g Νερό
compote ανανά με λεμονόχορτο
 500 g Fruitful Pineapple
 50 g Νερό
 2 Λεμονόχορτο
κρέμα καρύδας
 200 g Κρύο νερό
 100 g Γάλα καρύδας
 125 g Minuta Ivoire
 150 g Casa Cream 35%
 80 g Pasta Cocco
 80 g Fine Cream Fresh Dairy
masca lime
 500 g Masca Lime
 100 g Νερό
επικάλυψη λευκής σοκολάτας
 50 g Βουτυροκακάο
 50 g Arabesque White 30%
μαρέγκες
1

Τοποθετούμε στο μίξερ τη bianca GR, το νερό και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6 λεπτά με το σύρμα. Ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε με μαρίζ. Κόβουμε με στρογγυλό κορνέ 6mm. Ψήνουμε στους 90°C για 45 λεπτά.

digestive tacos
2

Χτυπάμε όλα τα υλικά στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά με το φτερό. Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 2mm και κόβουμε με κουπάτ. Τοποθετούμε τα tacos πάνω στη φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 170°C για 22 λεπτά.

σιρόπι ρούμι
3

Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το ρούμι.

coconut filling deco cake
4

Χτυπάμε με το φτερό στη γρήγορη ταχύτητα για 3 λεπτά το νερό με το coconut filling. Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά με το φτερό. Ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά.

compote ανανά με λεμονόχορτο
5

Ζεσταίνουμε το νερό με το λεμονόχορτο. Σουρώνουμε και ομογενοποιούμε με το Fruitful. Τοποθετούμε στις επιθυμητές φόρμες σιλικόνης.

κρέμα καρύδας
6

Χτυπάμε για 5 λεπτά με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα το νερό με το γάλα καρύδας και τη Minuta Ivoire. Χτυπάμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε την Pasta Cocco και τέλος την Fine Cream Fresh Dairy.

masca lime
7

Ζεσταίνουμε τα 2 υλικά στους 40-45°C.

επικάλυψη λευκής σοκολάτας
8

Λιώνουμε το Βουτυροκακάο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Μοντάρισμα
9

Ψήνουμε τις μαρέγκες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ψήνουμε τα digestive tacos και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψήνουμε το coconut filling deco cake, το περνάμε ελαφρώς με το σιρόπι ρούμι και την καρύδα.

10

Παγώνουμε στις επιθυμητές φόρμες σιλικόνης τα compote ανανά με λεμονόχορτο. Περνάμε ελαφρώς με ένα πινέλο εσωτερικά τα tacos με την επικάλυψη λευκής σοκολάτας.

11

Βουτάμε τα ημισφαίρια του ανανά στη Masca Lime. Με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κορνέ No10 φτιάχνουμε 3 κουμπιά στο tacos.

12

Τοποθετούμε 3 ημισφαίρια και 2 κύβους coconut filling deco cake. Τοποθετούμε τις μαρέγκες και ένα μωβ πέταλο βιολέτας.

Ingredients

μαρέγκες
 50 g Bianca GR
 50 g Νερό στους 70°C
 100 g Ζάχαρη
 Ξύσμα από 1 λάιμ
digestive tacos
 500 g Digestive Cookies
 200 g Μαργαρίνη Princess
 25 g Αυγά
σιρόπι ρούμι
 150 g Νερό
 150 g Ζάχαρη
 120 g Ρούμι
coconut filling deco cake
 500 g Mama’s Deco
 75 g Αυγά
 95 g Ηλιέλαιο
 65 g Νερό
 100 g Coconut Filling
 40 g Νερό
compote ανανά με λεμονόχορτο
 500 g Fruitful Pineapple
 50 g Νερό
 2 Λεμονόχορτο
κρέμα καρύδας
 200 g Κρύο νερό
 100 g Γάλα καρύδας
 125 g Minuta Ivoire
 150 g Casa Cream 35%
 80 g Pasta Cocco
 80 g Fine Cream Fresh Dairy
masca lime
 500 g Masca Lime
 100 g Νερό
επικάλυψη λευκής σοκολάτας
 50 g Βουτυροκακάο
 50 g Arabesque White 30%

Directions

μαρέγκες
1

Τοποθετούμε στο μίξερ τη bianca GR, το νερό και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6 λεπτά με το σύρμα. Ρίχνουμε το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε με μαρίζ. Κόβουμε με στρογγυλό κορνέ 6mm. Ψήνουμε στους 90°C για 45 λεπτά.

digestive tacos
2

Χτυπάμε όλα τα υλικά στη μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά με το φτερό. Ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 2mm και κόβουμε με κουπάτ. Τοποθετούμε τα tacos πάνω στη φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε στους 170°C για 22 λεπτά.

σιρόπι ρούμι
3

Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το ρούμι.

coconut filling deco cake
4

Χτυπάμε με το φτερό στη γρήγορη ταχύτητα για 3 λεπτά το νερό με το coconut filling. Συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά με το φτερό. Ψήνουμε στους 160°C για 15 λεπτά.

compote ανανά με λεμονόχορτο
5

Ζεσταίνουμε το νερό με το λεμονόχορτο. Σουρώνουμε και ομογενοποιούμε με το Fruitful. Τοποθετούμε στις επιθυμητές φόρμες σιλικόνης.

κρέμα καρύδας
6

Χτυπάμε για 5 λεπτά με το σύρμα στη γρήγορη ταχύτητα το νερό με το γάλα καρύδας και τη Minuta Ivoire. Χτυπάμε ελαφρώς την κρέμα γάλακτος και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε την Pasta Cocco και τέλος την Fine Cream Fresh Dairy.

masca lime
7

Ζεσταίνουμε τα 2 υλικά στους 40-45°C.

επικάλυψη λευκής σοκολάτας
8

Λιώνουμε το Βουτυροκακάο. Προσθέτουμε τη σοκολάτα.

Μοντάρισμα
9

Ψήνουμε τις μαρέγκες και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ψήνουμε τα digestive tacos και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ψήνουμε το coconut filling deco cake, το περνάμε ελαφρώς με το σιρόπι ρούμι και την καρύδα.

10

Παγώνουμε στις επιθυμητές φόρμες σιλικόνης τα compote ανανά με λεμονόχορτο. Περνάμε ελαφρώς με ένα πινέλο εσωτερικά τα tacos με την επικάλυψη λευκής σοκολάτας.

11

Βουτάμε τα ημισφαίρια του ανανά στη Masca Lime. Με τη βοήθεια ενός στρογγυλού κορνέ No10 φτιάχνουμε 3 κουμπιά στο tacos.

12

Τοποθετούμε 3 ημισφαίρια και 2 κύβους coconut filling deco cake. Τοποθετούμε τις μαρέγκες και ένα μωβ πέταλο βιολέτας.

Notes

Piña colada tacos

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.