Ζεσταίνουμε το Γάλα Πλήρες 3,5% μαζί με το άνθος αλατιού, προσθέτουμε το Credi Fond και ομογενοποιούμε. Περιχύνουμε στο μείγμα την Pasta Cream Caramel και τη Λευκή Σοκολάτα και αναμειγνύουμε. Στους 35° C ενσωματώνουμε και την μισοχτυπημένη Κρέμα Γάλακτος 35%.
Επικάλυψη Καραμέλα BAKBEL
2
Χρησιμοποιούμε την έτοιμη προς χρήση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.
Παντεσπάνι Σοκολάτα
3
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Θερμοκρασία ψησίματος: 170° - 175°C
Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά περίπου
Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
4
Ζεσταίνουμε την Πραλίνα Creditella με το Cream Filling Caramel και ενσωματώνουμε τη λιωμένη Σοκολάτα, τα Καραμελωμένα Φουντούκια και το Τρίμμα Speculoos.
Καραμελωμένα Φουντούκια
5
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το αλάτι και τα φουντούκια. Συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσουν καλά και σβήνουμε με το ρούμι. Αφού κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια.
Μοντάρισμα
6
Τοποθετούμε σε τσέρκι της αρεσκείας μας μια φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Γεμίζουμε το 1/3 με την Βάση Καραμέλας. Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μία φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Προσθέτουμε το Mousse Καραμέλας και παγώνουμε.
7
Αφού παγώσει, επικαλύπτουμε το πάνω μέρος με μια στρώση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.
8
Ντεκοράρουμε.
Ingredients
Mousse Salted Caramel
60gPasta Cream Caramel GALATEA
110gΓάλα Πλήρες 3,5%
100gCredi Fond CREDIN
200gΣοκολάτα Λευκή
340gΚρέμα Γάλακτος 35% CANDIA PRO (μισοχτυπημένη)
2gΆνθος Αλατιού
Παντεσπάνι Σοκολάτα
1000gSuper Sponge Cake Choco 100 CREDIN
500gΑυγά
150gΗλιέλαιο
200gΝερό
Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
500gCream Filling Caramel BAKBEL
300gΠραλίνα Creditella CREDIN
500gΣοκολάτα 58% (λιωμένη)
200gΦουντούκια Καραμελωμένα (χοντροκομμένα)
200gΤρίμμα Speculoos 2-6 mm BAKBEL
Καραμελωμένα Φουντούκια
200gΖάχαρη
2gΑλάτι
20gΝερό
300gΦουντούκια
10gΡούμι
Directions
Mousse Salted Caramel
1
Ζεσταίνουμε το Γάλα Πλήρες 3,5% μαζί με το άνθος αλατιού, προσθέτουμε το Credi Fond και ομογενοποιούμε. Περιχύνουμε στο μείγμα την Pasta Cream Caramel και τη Λευκή Σοκολάτα και αναμειγνύουμε. Στους 35° C ενσωματώνουμε και την μισοχτυπημένη Κρέμα Γάλακτος 35%.
Επικάλυψη Καραμέλα BAKBEL
2
Χρησιμοποιούμε την έτοιμη προς χρήση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.
Παντεσπάνι Σοκολάτα
3
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με το σύρμα για 1 λεπτό στην αργή ταχύτητα και για 6 λεπτά στη γρήγορη ταχύτητα.
Θερμοκρασία ψησίματος: 170° - 175°C
Χρόνος ψησίματος: 50 - 60 λεπτά περίπου
Βάση με Καραμελωμένα Φουντούκια
4
Ζεσταίνουμε την Πραλίνα Creditella με το Cream Filling Caramel και ενσωματώνουμε τη λιωμένη Σοκολάτα, τα Καραμελωμένα Φουντούκια και το Τρίμμα Speculoos.
Καραμελωμένα Φουντούκια
5
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Μόλις αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το αλάτι και τα φουντούκια. Συνεχίζουμε μέχρι να καραμελώσουν καλά και σβήνουμε με το ρούμι. Αφού κρυώσουν, τα θρυμματίζουμε σε χοντρά κομμάτια.
Μοντάρισμα
6
Τοποθετούμε σε τσέρκι της αρεσκείας μας μια φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Γεμίζουμε το 1/3 με την Βάση Καραμέλας. Στην συνέχεια τοποθετούμε άλλη μία φέτα Παντεσπάνι Σοκολάτας. Προσθέτουμε το Mousse Καραμέλας και παγώνουμε.
7
Αφού παγώσει, επικαλύπτουμε το πάνω μέρος με μια στρώση Mirror Glaze Deluxe Καραμέλα BAKBEL.
8
Ντεκοράρουμε.
Notes
Τούρτα Mousse Salted Caramel με Κρέμα Καραμέλα BAKBEL
Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.