Η συνταγή είναι από την Νάντια Μακρυγιάννη, Pastry Chef, Athens Capital Center Hotel-MGallery Collection
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη γλυκόζη, προσθέτουμε το πουγκί με το χαμομήλι και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το νερό και βράζουμε στους 104°C. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και δίνουμε άλλη μια βράση.
Αφαιρούμε το πουγκί με το χαμομήλι και στη συνέχεια προσθέτουμε
τα πέταλα. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα, τα οποία έχουμε αποστειρώσει ώστε να κλείσουν ερμητικά.
Η μαρμελάδα φράουλα με χαμομήλι ενδείκνυται για συνοδευτικό, τόσο γλυκών όσο και αλμυρών εδεσμάτων, π.χ. τυριών.
Ingredients
Directions
Κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη γλυκόζη, προσθέτουμε το πουγκί με το χαμομήλι και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα με το νερό και βράζουμε στους 104°C. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και δίνουμε άλλη μια βράση.
Αφαιρούμε το πουγκί με το χαμομήλι και στη συνέχεια προσθέτουμε
τα πέταλα. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα, τα οποία έχουμε αποστειρώσει ώστε να κλείσουν ερμητικά.
Η μαρμελάδα φράουλα με χαμομήλι ενδείκνυται για συνοδευτικό, τόσο γλυκών όσο και αλμυρών εδεσμάτων, π.χ. τυριών.