ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΒΑΖ

137. Ιούλιος – Αύγουστος

Στο τεύχος 137 του Αρτοποιού, το Ρεπορτάζ δίνει έμφαση στην εκπαίδευση, θέμα που θα δείτε ότι επεκτείναμε και στο τεύχος του Fresh Pastry, καθώς είναι αντίστοιχα επίκαιρο και για τον κλάδο της ζαχαροπλαστικής. Τώρα είναι η εποχή να ενθαρρύνουμε νέα παιδιά να μπουν και να δώσουν νέα πνοή στο επάγγελμα!

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Η εκπαίδευση δεν είναι θέμα μονοδιάστατο. Έχει πολλές πτυχές και επίπεδα, πολλά από τα οποία προσπαθήσαμε να αγγίξουμε και στα δύο τεύχη. Θα βρείτε, λοιπόν, ένα index με τα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά σχολών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής προς διευκόλυνσή σας για έρευνα αγοράς.

Επίσης, θα ενημερωθείτε για την εκδήλωση Street Food Festival της ΕΠΑ.Σ Γαλατσίου (Δ.ΥΠ.Α.) που έγινε μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος της σχολής.

Τα νέα της ΟΑΕ, της αγοράς και γενικότερα του κλάδου δε λείπουν ποτέ από τις σελίδες του Aρτοποιού, με το σκοπό να σας κρατούν ενήμερους για σημαντικά θέματα του κλάδου και να προσφέρουν ιδέες και λύσεις, ώστε οι επιχειρήσεις σας πάντα να ακμάζουν και να ξεχωρίζουν.

Η εκπαίδευση δε σταματάει στη σχολή. Πρέπει να είναι συνεχής και να ακολουθεί τις τάσεις της αγοράς. Αυτός είναι ο λόγος που σε αυτό το τεύχος έχουμε κυρίως «εκπαιδευτικά» άρθρα που αφορούν στη σωστή λειτουργία της παραγωγής, την απόδοση των πωλήσεων, τη σωστή διαχείριση των πρώτων υλών προς αποφυγήν σπατάλης και – κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον και επίκαιρο – τη σωστή διαχείριση της μαγιάς κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος, θα διαβάσετε για το «εκπαιδευτικό» ταξίδι της Γεωργίας Κοτρέτσος στον κόσμο του παραδοσιακά ζυμωμένου ψωμιού, σε μία προσπάθεια αναβίωσης των τοπικών παραδόσεων της περιφέρειας, που δυστυχώς αργοσβήνουν. Ευχόμαστε από καρδιάς, διαβάζοντας το τεύχος 137 να νιώσετε κερδισμένοι και «σοφότεροι»!

Από την Υπεύθυνη Σύνταξης
Δεβόρρα Αλεξανδρή