ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ – ΒΑΖ

136. Μάιος – Ιούνιος

Στο τεύχος 136 του Αρτοποιού ΒΑΖ θα βρείτε κάποιες προτάσεις για «πρωινό στο φούρνο». Ο σημερινός τρόπος ζωής, οι γρήγοροι ρυθμοί και οι απαιτητικές ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας έχουν οδηγήσει μεγάλη μερίδα καταναλωτών σε πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν το καθημερινό ψωμί, προκειμένου να εξοικονομούν χρόνο, δυνάμεις και χρήματα. Συχνά, όμως, πρόκειται για προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την υγεία και το «ευ ζην», με μεγάλη έκπτωση σε γεύση και φυσικά αρώματα.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Υπάρχει, άραγε, τρόπος να επιβιώσει το αρτοποιείο της γειτονιάς μπροστά σε κάτι τόσο μαζικό και σαρωτικό; Το μάρκετινγκ και η εμπειρία λένε, πως το μυστικό είναι να βρεί κανείς κάποια σημαντική ανάγκη των καταναλωτών και με κάποιο τρόπο να την καλύψει.

Τα τελευταία χρόνια, καλλιεργείται μια κουλτούρα που αναζητά όλο και περισσότερο το υγιεινό, το ποιοτικό και το απολαυστικό, χαρακτηριστικά που φαίνεται πως ανεβαίνουν ραγδαία στη λίστα των προτεραιοτήτων των καταναλωτών, παρά το πιθανό ψηλότερο κόστος.

Κάποιοι επαγγελματίες του κλάδου έχουν κατανοήσει αυτήν την τάση και έχουν καταφέρει να προσελκύσουν τον καταναλωτή πίσω στο φούρνο. Προσφέρουν υγιεινά, απολαυστικά, χειροποίητα αρτοσκευάσματα, αλλά και προϊόντα που καλύπτουν διaφορετικές διατροφικές ανάγκες, όπως ελαφριά γεύματα ή gluten free και vegan προτάσεις. Κάποιοι, μάλιστα, διαμορφώνουν μέρος, όπου μπορεί κανείς να καθίσει και να απολαύσει τα προϊόντα τους όλες τις ώρες, ξεκινώντας από το πρωινό, το πρώτο και βασικότερο γεύμα της ημέρας.

Ευφάνταστα σάντουιτς με προζυμένια φοκάτσια, αλμυρές και γλυκές τάρτες, πίτες με υπέροχη γέμιση και χρυσαφένιο φύλλο, κρουασάν και σφολιάτες, μπάρες και health bowls, μαρμελάδες, μπισκότα και βουτυρένια γλυκίσματα μαζί με έναν αρωματικό καφέ, είναι μόνο ένα δείγμα από τα προϊόντα που θα μπορούσε ένα αρτοποιείο να προσφέρει στους πελάτες του και να τους φτιάξει τη μέρα! Αν ψάχνετε, λοιπόν, την επιτυχία απλά γυρίστε σελίδα…

Από την Υπεύθυνη Σύνταξης
Δεβόρρα Αλεξανδρή