Ιούλ 17, 2025 | Νεα

Δύο Έλληνες ανάμεσα στους κορυφαίους Bread Sommeliers διεθνώς

Δύο Έλληνες ανάμεσα στους κορυφαίους Bread Sommeliers του κόσμου

Μια σπουδαία διεθνής διάκριση γεμίζει περηφάνια τον ελληνικό αρτοποιητικό κόσμο: οι Δημήτρης Φραγκογιάννης και Νικόλας Παρασκευάς είναι πλέον επίσημα πιστοποιημένοι International Bread Sommeliers, με εκπαίδευση σε φημισμένο γερμανικό ινστιτούτο. Μετά από έναν απαιτητικό χρόνο σπουδών και εντατικής προετοιμασίας, οι δύο Έλληνες αρτοποιοί εντάχθηκαν ανάμεσα στους 250 επαγγελματίες διεθνώς που κατέχουν αυτόν τον εξειδικευμένο τίτλο.

Η διάκριση αυτή δεν αποτελεί απλώς αναγνώριση τεχνικής κατάρτισης, αλλά αναδεικνύει μια βαθιά πολιτισμική και αισθητική προσέγγιση στην αρτοποιία. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, ο Δημήτρης και ο Νικόλας εξερεύνησαν εις βάθος τον κόσμο του ψωμιού: την ιστορία του, τις πρώτες ύλες, τις τεχνικές παραγωγής, τη γευσιγνωσία, τη σύνδεσή του με άλλα τρόφιμα (όπως κρασί, τυριά, αλλαντικά) και τη θέση του στην παγκόσμια γαστρονομική κουλτούρα.

Τι είναι ο Bread Sommelier;

Ο τίτλος δεν είναι μια απλή επαγγελματική πιστοποίηση – είναι η ανώτατη διεθνής εξειδίκευση στον χώρο της αρτοποιίας. Πρόκειται για έναν “σομελιέ” του ψωμιού, έναν ειδικό που γνωρίζει σε βάθος την παραγωγή, τη γεύση, την πολιτισμική σημασία και τις δυνατότητες συνδυασμού του ψωμιού με άλλα τρόφιμα. Ακριβώς όπως ένας wine sommelier απογειώνει την εμπειρία του κρασιού, έτσι και ο bread sommelier επαναπροσδιορίζει το ψωμί ως πολιτισμικό αγαθό και εργαλείο γαστρονομικής έκφρασης.

Αυτή είναι και η αποστολή του Δημήτρη Φραγκογιάννη και του Νικόλα Παρασκευά από εδώ και πέρα: να λειτουργήσουν ως διεθνείς πρεσβευτές του ελληνικού ψωμιού, να εμπνεύσουν νέους αρτοποιούς, να εκπαιδεύσουν το κοινό και να υπερασπιστούν την ποιοτική, αυθεντική αρτοποιία με γνώση, ευαισθησία και πάθος.

H oμάδα του περιοδικού Αρτοποιός / Fresh Pastry τούς εύχεται κάθε επαγγελματική και προσωπική επιτυχία!

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.