Την ενημέρωση του κοινού για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα και τις δράσεις που υλοποιούνται με σκοπό τη μείωση πρόσληψης αλατιού από τα τρόφιμα και ειδικότερα το ψωμί είχε στόχο η ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Τρικκαίων με το Σωματείο Αρτοποιών Τρικάλων. Πανεπιστημιακοί και επιστήμονες από το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Ε.Φ.Ε.Τ. και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος τοποθετήθηκαν για τη σημασία του περιορισμού του αλατιού στη διατροφή και της ευαισθητοποίησης του κοινού γύρω από τα ζητήματα διατροφικής υγείας.