Dondurma Gelato Tσουρέκι-Φιστίκι

H συνταγή είναι από τον κ. Νίκο Λαμπρούκο
Pastry Chef, Διευθυντής του Τεχνικού τμήματος της εταιρείας ΑΦΟΙ ΛΑΟΥΔΗ ΑΕΒΕ

Yields1 Serving
ΥΛΙΚΑ DONDURMA BASE
 950 g Γάλα
 220 g Ζάχαρη
 50 g Κρέμα Γαλακτος Selection 35% Corman
 50 g Dondurma Base Mec3
 300 g Ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΤSOUREKI MIX IREKS
 1000 g Tsoureki Mix Ireks
 85 g Mαγιά νωπή
 380 g Νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 1000 g Ζάχαρη
 550 g Νερό
 50 g Γλυκόζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ DONDURMA BASE
1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της κρέμας γάλακτος σε ένα σκεύος στην φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι τους 84°C.

2

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στους 50°C κατά τη διαδικασία κρυώματος.

3

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες. 

4

Ξεκινάμε τη διαδικασία παραγωγής παγωτού τοποθετώντας τη βάση στην παγωτομηχανή.

5

Κατά την έξοδο του παγωτού από την παγωτομηχανή τοποθετούμε ρίπλα BAKLAVA PISTACHIO CREAM MEC3 και φέτες σιροπιασμένου τσουρεκιού. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤSOUREKI MIX IREKS
6

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με τον γάντζο για 2 λεπτά στην αργή και 12 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα. 

7

Η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 26°C.

8

Ξεκουράζουμε την ζύμη για 20 λεπτά. 

9

Κόβουμε την ζύμη σε τμχ 500 γρ. και πλάθουμε σε μπάλες. 

10

Ξεκουράζουμε πάλι για 20 λεπτά, πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα και τοποθετούμε στην στόφα για 60 - 90 λεπτά μέχρι να έχουμε το επιθυμητό φούσκωμα της ζύμης. 

11

Ψήνουμε στους 170°C για 30 - 40 λεπτά.

12

Όταν κρυώσει το τσουρέκι, κόβουμε σε φέτες και τοποθετούμε στον φούρνο στους 140°C για 20 λεπτά.

13

Τοποθετούμε τις φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού στο σιρόπι για 24 ώρες. 

14

Τέλος, στραγγίζουμε τις φέτες τσουρέκι και διακοσμούμε το παγωτό. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
15

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σκεύος στη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά. 

16

Τοποθετούμε τις φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού στο σιρόπι για 24 ώρες.

17

Τέλος, στραγγίζουμε τις φέτες τσουρέκι και διακοσμούμε το παγωτό. 

Ingredients

ΥΛΙΚΑ DONDURMA BASE
 950 g Γάλα
 220 g Ζάχαρη
 50 g Κρέμα Γαλακτος Selection 35% Corman
 50 g Dondurma Base Mec3
 300 g Ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΤSOUREKI MIX IREKS
 1000 g Tsoureki Mix Ireks
 85 g Mαγιά νωπή
 380 g Νερό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
 1000 g Ζάχαρη
 550 g Νερό
 50 g Γλυκόζη

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ DONDURMA BASE
1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της κρέμας γάλακτος σε ένα σκεύος στην φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι τους 84°C.

2

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στους 50°C κατά τη διαδικασία κρυώματος.

3

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες. 

4

Ξεκινάμε τη διαδικασία παραγωγής παγωτού τοποθετώντας τη βάση στην παγωτομηχανή.

5

Κατά την έξοδο του παγωτού από την παγωτομηχανή τοποθετούμε ρίπλα BAKLAVA PISTACHIO CREAM MEC3 και φέτες σιροπιασμένου τσουρεκιού. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤSOUREKI MIX IREKS
6

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με τον γάντζο για 2 λεπτά στην αργή και 12 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα. 

7

Η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 26°C.

8

Ξεκουράζουμε την ζύμη για 20 λεπτά. 

9

Κόβουμε την ζύμη σε τμχ 500 γρ. και πλάθουμε σε μπάλες. 

10

Ξεκουράζουμε πάλι για 20 λεπτά, πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα και τοποθετούμε στην στόφα για 60 - 90 λεπτά μέχρι να έχουμε το επιθυμητό φούσκωμα της ζύμης. 

11

Ψήνουμε στους 170°C για 30 - 40 λεπτά.

12

Όταν κρυώσει το τσουρέκι, κόβουμε σε φέτες και τοποθετούμε στον φούρνο στους 140°C για 20 λεπτά.

13

Τοποθετούμε τις φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού στο σιρόπι για 24 ώρες. 

14

Τέλος, στραγγίζουμε τις φέτες τσουρέκι και διακοσμούμε το παγωτό. 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
15

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σκεύος στη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά. 

16

Τοποθετούμε τις φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού στο σιρόπι για 24 ώρες.

17

Τέλος, στραγγίζουμε τις φέτες τσουρέκι και διακοσμούμε το παγωτό. 

Notes

Dondurma Gelato Tσουρέκι-Φιστίκι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.