H συνταγή είναι από τον κ. Νίκο Λαμπρούκο
Pastry Chef, Διευθυντής του Τεχνικού τμήματος της εταιρείας ΑΦΟΙ ΛΑΟΥΔΗ ΑΕΒΕ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της κρέμας γάλακτος σε ένα σκεύος στην φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι τους 84°C.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στους 50°C κατά τη διαδικασία κρυώματος.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Ξεκινάμε τη διαδικασία παραγωγής παγωτού τοποθετώντας τη βάση στην παγωτομηχανή.
Κατά την έξοδο του παγωτού από την παγωτομηχανή τοποθετούμε ρίπλα BAKLAVA PISTACHIO CREAM MEC3 και φέτες σιροπιασμένου τσουρεκιού.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με τον γάντζο για 2 λεπτά στην αργή και 12 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.
Η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 26°C.
Ξεκουράζουμε την ζύμη για 20 λεπτά.
Κόβουμε την ζύμη σε τμχ 500 γρ. και πλάθουμε σε μπάλες.
Ξεκουράζουμε πάλι για 20 λεπτά, πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα και τοποθετούμε στην στόφα για 60 - 90 λεπτά μέχρι να έχουμε το επιθυμητό φούσκωμα της ζύμης.
Ψήνουμε στους 170°C για 30 - 40 λεπτά.
Όταν κρυώσει το τσουρέκι, κόβουμε σε φέτες και τοποθετούμε στον φούρνο στους 140°C για 20 λεπτά.
Τοποθετούμε τις φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού στο σιρόπι για 24 ώρες.
Τέλος, στραγγίζουμε τις φέτες τσουρέκι και διακοσμούμε το παγωτό.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σκεύος στη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Τοποθετούμε τις φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού στο σιρόπι για 24 ώρες.
Τέλος, στραγγίζουμε τις φέτες τσουρέκι και διακοσμούμε το παγωτό.
Ingredients
Directions
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της κρέμας γάλακτος σε ένα σκεύος στην φωτιά και ζεσταίνουμε μέχρι τους 84°C.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος στους 50°C κατά τη διαδικασία κρυώματος.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Ξεκινάμε τη διαδικασία παραγωγής παγωτού τοποθετώντας τη βάση στην παγωτομηχανή.
Κατά την έξοδο του παγωτού από την παγωτομηχανή τοποθετούμε ρίπλα BAKLAVA PISTACHIO CREAM MEC3 και φέτες σιροπιασμένου τσουρεκιού.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με τον γάντζο για 2 λεπτά στην αργή και 12 λεπτά στην γρήγορη ταχύτητα.
Η θερμοκρασία πρέπει να είναι στους 26°C.
Ξεκουράζουμε την ζύμη για 20 λεπτά.
Κόβουμε την ζύμη σε τμχ 500 γρ. και πλάθουμε σε μπάλες.
Ξεκουράζουμε πάλι για 20 λεπτά, πλάθουμε στο επιθυμητό σχήμα και τοποθετούμε στην στόφα για 60 - 90 λεπτά μέχρι να έχουμε το επιθυμητό φούσκωμα της ζύμης.
Ψήνουμε στους 170°C για 30 - 40 λεπτά.
Όταν κρυώσει το τσουρέκι, κόβουμε σε φέτες και τοποθετούμε στον φούρνο στους 140°C για 20 λεπτά.
Τοποθετούμε τις φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού στο σιρόπι για 24 ώρες.
Τέλος, στραγγίζουμε τις φέτες τσουρέκι και διακοσμούμε το παγωτό.
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα σκεύος στη φωτιά και βράζουμε για 2-3 λεπτά.
Τοποθετούμε τις φρυγανισμένες φέτες τσουρεκιού στο σιρόπι για 24 ώρες.
Τέλος, στραγγίζουμε τις φέτες τσουρέκι και διακοσμούμε το παγωτό.