Mascarpone με λάδι τρούφας

H συνταγή είναι από τον Χρήστο Καρουζάκη - Τεχνικό Σύμβουλο Ζαχαροπλαστικής και Παγωτού Γαλακτοκομική ΑΕΒΕ 

Αυτό το παγωτό συνδυάζει την κομψότητα του mascarpone με την ένταση της τρούφας και τη φρεσκάδα των κόκκινων φρούτων. Ιδανικό για αρτοποιούς - ζαχαροπλάστες που θέλουν να προσφέρουν κάτι μοναδικό και εκλεπτυσμένο στο μενού τους! 

Yields1 Serving
Υλικά (για περίπου 1 κιλό παγωτού)
 700 g Γάλα φρέσκο 3,7%
 120 g Κρέμα γάλακτος 35% φρέσκια
 70 g Base Evo 100F Linea
 100 g Ζάχαρη
 20 g Δεξτρόζη
 30 g Aφυδατωμένο Cheesecake
 50 g Pasta Mascarpone
 1 g Λάδι τρούφας
Για τη διακόσμηση
 Variegato Frutti di Bosco
Προετοιμασία του μίγματος
1

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να φτάσουν περίπου τους 40°C

Προσθήκη στερεών υλικών
2

Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, τη δεξτρόζη και την Base Evo 100F Linea. Προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 85°C

Ομογενοποίηση και Ωρίμανση
3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αφυδατωμένο cheesecake και την pasta mascarpone, ανακατεύοντας καλά με ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές. Στο τέλος, προσθέτουμε το λάδι τρούφας.

Ξεκούραση και Ωρίμανση
4

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ψυγείο και το αφήνουμε να ωριμάσει για τουλάχιστον 6 - 12 ώρες στους 4°C

Παρασκευή παγωτού
5

Μετά την ωρίμανση, μεταφέρουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανήματος

Διακόσμηση και Σερβίρισμα
6

Όταν το παγωτό είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και προσθέτουμε το Variegato Frutti di Bosco, ανακατεύοντας απαλά για εφέ μαρμάρου

Συντήρηση και Σερβίρισμα
7

Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη στους -18°C και σερβίρουμε στους -14°C για τέλεια υφή και γεύση.

Tips για Επαγγελματικό Αποτέλεσμα
8

Ισορροπημένη λιπαρότητα από το mascarpone και την κρέμα γάλακτος για βελούδινη υφή

9

Base Evo 100F Linea για σταθερότητα και σωστή δομή παγωτού

10

Αφυδατωμένο Cheesecake και Pasta Mascarpone για πλούσια γεύση τυριού

11

Λάδι τρούφας για μια gourmet πινελιά

12

Variegato Frutti di Bosco για αρμονική αντίθεση γεύσεων

Ingredients

Υλικά (για περίπου 1 κιλό παγωτού)
 700 g Γάλα φρέσκο 3,7%
 120 g Κρέμα γάλακτος 35% φρέσκια
 70 g Base Evo 100F Linea
 100 g Ζάχαρη
 20 g Δεξτρόζη
 30 g Aφυδατωμένο Cheesecake
 50 g Pasta Mascarpone
 1 g Λάδι τρούφας
Για τη διακόσμηση
 Variegato Frutti di Bosco

Directions

Προετοιμασία του μίγματος
1

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να φτάσουν περίπου τους 40°C

Προσθήκη στερεών υλικών
2

Αναμιγνύουμε τη ζάχαρη, τη δεξτρόζη και την Base Evo 100F Linea. Προσθέτουμε σταδιακά στο μίγμα του γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα, μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία στους 85°C

Ομογενοποίηση και Ωρίμανση
3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αφυδατωμένο cheesecake και την pasta mascarpone, ανακατεύοντας καλά με ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές. Στο τέλος, προσθέτουμε το λάδι τρούφας.

Ξεκούραση και Ωρίμανση
4

Μεταφέρουμε το μίγμα σε ψυγείο και το αφήνουμε να ωριμάσει για τουλάχιστον 6 - 12 ώρες στους 4°C

Παρασκευή παγωτού
5

Μετά την ωρίμανση, μεταφέρουμε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το χτυπάμε σύμφωνα με τις οδηγίες του μηχανήματος

Διακόσμηση και Σερβίρισμα
6

Όταν το παγωτό είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και προσθέτουμε το Variegato Frutti di Bosco, ανακατεύοντας απαλά για εφέ μαρμάρου

Συντήρηση και Σερβίρισμα
7

Αποθηκεύουμε στην κατάψυξη στους -18°C και σερβίρουμε στους -14°C για τέλεια υφή και γεύση.

Tips για Επαγγελματικό Αποτέλεσμα
8

Ισορροπημένη λιπαρότητα από το mascarpone και την κρέμα γάλακτος για βελούδινη υφή

9

Base Evo 100F Linea για σταθερότητα και σωστή δομή παγωτού

10

Αφυδατωμένο Cheesecake και Pasta Mascarpone για πλούσια γεύση τυριού

11

Λάδι τρούφας για μια gourmet πινελιά

12

Variegato Frutti di Bosco για αρμονική αντίθεση γεύσεων

Notes

Mascarpone με λάδι τρούφας

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.