Τούρτα Αmorena

Η συνταγή είναι από την ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ

Yields1 Serving
Παντεσπάνι
 700 g Odenbake ODENSE
 80 g Κακάο
 80 g Ζάχαρη
 150 g Ασπράδια αυγών
Κουλί Κόκκινο Κεράσι
 500 g Delifruit Κόκκινο Κεράσι DAWN
 30 g Kirsch 45° LUXARDO
 60 g Fond Royale BAKELS
 110 g Ζεστό Νερό
Κρέμα Μαστίχα
 500 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 100 g Κρόκοι αυγών
 140 g Fond Royale BAKELS
 120 g Λευκή Σοκολάτα XOCOFINE
 700 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη σε σαντιγί)
 120 g Delipaste Μαστίχα FABBRI
Επικάλυψη Nappage Amarena
 1000 g Επικάλυψη Nappage Amarena FABBRI
 270 g Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN
 100 g Νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Γεμίζουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε σχήμα καρδιάς σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε δύο φορές με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 185°C για 12-13 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Κουλί Κόκκινο Κεράσι
2

Αναδεύουμε το Fond Royale με το ζεστό νερό, προσθέτουμε το Kirsch και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Delifruit κόκκινο κεράσι. Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑ
3

Ετοιμάζουμε crème anglaise αναμιγνύοντας την κρέμα γάλακτος, το Fond Royale και τους κρόκους στου 82-85°C. Προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα και φροντίζουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35°C. Συμπληρώνουμε το Delipaste Μαστίχα. Τέλος, προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί σε δύο στάδια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Επικάλυψη Nappage Amarena
4

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 45 – 50°C και ομογενοποιούμε.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Στη βάση μιας πλαστικής φόρμας πολλαπλών χρήσεων σε σχήμα ΚΑΡΔΙΑΣ DECORS & CREATIONS, απλώνουμε μια στρώση Κρέμας Μαστίχα. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο Παντεσπάνι και απλώνουμε μια δεύτερη στρώση από Κρέμα Μαστίχα.

6

Τοποθετούμε το παγωμένο Κουλί Κόκκινο Κεράσι και συμπληρώνουμε εκ νέου με μια ακόμη στρώση Κρέμας Μαστίχα. Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Παντεσπάνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Amarena.

7

Τέλος, διακοσμούμε με σοκολατένια διακοσμητικά LEMAN St. Valentine’s.

Ingredients

Παντεσπάνι
 700 g Odenbake ODENSE
 80 g Κακάο
 80 g Ζάχαρη
 150 g Ασπράδια αυγών
Κουλί Κόκκινο Κεράσι
 500 g Delifruit Κόκκινο Κεράσι DAWN
 30 g Kirsch 45° LUXARDO
 60 g Fond Royale BAKELS
 110 g Ζεστό Νερό
Κρέμα Μαστίχα
 500 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE
 100 g Κρόκοι αυγών
 140 g Fond Royale BAKELS
 120 g Λευκή Σοκολάτα XOCOFINE
 700 g Κρέμα Γάλακτος Excellence 35% ELLE & VIRE (χτυπημένη σε σαντιγί)
 120 g Delipaste Μαστίχα FABBRI
Επικάλυψη Nappage Amarena
 1000 g Επικάλυψη Nappage Amarena FABBRI
 270 g Τζέλυ Belnap Φυσικό DAWN
 100 g Νερό

Directions

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
1

Αναδεύουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά. Γεμίζουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής και δημιουργούμε σχήμα καρδιάς σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε δύο φορές με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 185°C για 12-13 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Κουλί Κόκκινο Κεράσι
2

Αναδεύουμε το Fond Royale με το ζεστό νερό, προσθέτουμε το Kirsch και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το Delifruit κόκκινο κεράσι. Απλώνουμε μια στρώση από το μείγμα και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑ
3

Ετοιμάζουμε crème anglaise αναμιγνύοντας την κρέμα γάλακτος, το Fond Royale και τους κρόκους στου 82-85°C. Προσθέτουμε σταδιακά τη σοκολάτα και φροντίζουμε να πέσει η θερμοκρασία στους 35°C. Συμπληρώνουμε το Delipaste Μαστίχα. Τέλος, προσθέτουμε τη χτυπημένη σαντιγί σε δύο στάδια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Επικάλυψη Nappage Amarena
4

Ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί στους 45 – 50°C και ομογενοποιούμε.

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
5

Στη βάση μιας πλαστικής φόρμας πολλαπλών χρήσεων σε σχήμα ΚΑΡΔΙΑΣ DECORS & CREATIONS, απλώνουμε μια στρώση Κρέμας Μαστίχα. Στη συνέχεια τοποθετούμε ένα φύλλο Παντεσπάνι και απλώνουμε μια δεύτερη στρώση από Κρέμα Μαστίχα.

6

Τοποθετούμε το παγωμένο Κουλί Κόκκινο Κεράσι και συμπληρώνουμε εκ νέου με μια ακόμη στρώση Κρέμας Μαστίχα. Τέλος, κλείνουμε με ένα φύλλο Παντεσπάνι. Τοποθετούμε στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το γλυκό, ξεφορμάρουμε και επικαλύπτουμε με την Επικάλυψη Nappage Amarena.

7

Τέλος, διακοσμούμε με σοκολατένια διακοσμητικά LEMAN St. Valentine’s.

Notes

Τούρτα Αmorena

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:

Γραφτειτε στο newsletter μας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Αποκτήστε δωρεάν την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Αρτοποιός ΒΑΖ - Fresh Pastry
Ταυτόχρονα θα λαμβάνετε newsletter για να ενημερώνεστε σχετικά με όλες τις εξελίξεις στην αρτοποιία - ζαχαροπλαστική.

Πολιτική χρήσης cookies

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστότοπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε στην σελίδα πολιτική χρήσης cookies.

Απολύτως Απαραίτητα Cookies

Τα απολύτως απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπου μας.

Cookies Στατιστικών

Τα Cookies Στατιστικών μας επιτρέπουν να αναγνωρίζουμε και να μετράμε τον αριθμό των επισκεπτών του ιστοτόπου μας καθώς και τον τρόπο που αυτοί κινούνται μέσα στον ιστότοπο όταν τον χρησιμοποιούν. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνουμε τη λειτουργία του ιστότοπου διασφαλίζοντας για παράδειγμα ότι οι χρήστες βρίσκουν εύκολα αυτό που ψάχνουν. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται είναι καταρχήν ανώνυμες και χρησιμοποιούνται μόνο για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του ιστότοπου μας.

Cookies Λειτουργικότητας

Πρόκειται για Cookies που σας αναγνωρίζουν όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας. Η χρήση επομένως των Λειτουργικών Cookies μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε περιεχόμενα προσαρμοσμένα στα ενδιαφέροντά σας και να εξοικονομήσουμε το χρόνο που θα χάνατε επανεγγραφόμενοι ή επαναεισάγοντας πληροφορίες, όταν επισκεφθείτε ξανά αυτόν τον ιστότοπο.